Amikor a zálogkölcsön a megoldás

Zálogkölcsön
Élethelyzetek, amikor a zálogkölcsön jelenti a leggyorsabb és legjobb megoldást.

Margó (42), pénztáros

Szüleimmel gyerekkoromtól kezdve rendszeresen jártunk a BÁV fiókba, ha hónap vége felé kiürült a családi kassza. Ebben édesanyám hozománya volt a segítségünkre, ő ugyanis örökölt néhány olyan szép családi ékszert, amelyeket zálogba is lehetett adni. A következő hónap elején aztán visszamentünk az ékszereket kiváltani. Ezek az ékszerek a mai napig megvannak, sőt, azóta gyarapodott is a számuk, és váratlan kiadás esetén, amikor gyorsan kell a pénz, manapság is zálogba adok belőlük egyet-egyet, hogy aztán a következő hónap elején újra kiváltsam, és betegyem az ékszerdobozomba őket.

János (38), masszőr

Sajnos néhány hónappal ezelőtt elveszítettem a munkámat, mert leépítések voltak a cégnél, ahol dolgoztam. Ez a hirtelen fordulat jó volt arra, hogy átgondoljam az eddigi életemet, és elgondolkozzak azon is, hogy tovább akarom-e folytatni az eddigi szakmámat, vagy éppenséggel eljött az idő a váltásra. Végül ez utóbbi mellett döntöttem, és elhatároztam, hogy egy OKJ-s tanfolyamon átképzem magam masszőrnek. A tandíj kifizetése azonban gondot okozott. Szerencsére ekkor eszembe jutott édesapám érmegyűjteménye, és hogy azt valamiképpen pénzzé lehetne tenni. Be is vittem a legközelebbi BÁV fiókba, ahol azt tanácsolták, hogy ne adjam el, inkább adjam zálogba, mert így továbbra is a család tulajdonában marad az értékes örökség. És milyen jól tettem! A gyűjteményért pont annyi kölcsönt kaptam, amiből be tudtam fizetni a tandíjat a tanfolyamra,  amelyet azóta olyan sikeresen elvégeztem, hogy ma már rengeteg visszatérő vendégem van, úgyhogy azóta az éremgyűjteményt is kiváltottam.

Zsolt (44), vállalkozó

Építési vállalkozásom van, ami azt jelenti, hogy manapság rengeteg megbízásunk van, annyi, hogy nem is tudjuk mindet elvállalni, de ettől sajnos a megbízók fizetési morálja nem feltétlenül lett jobb. Nekem viszont mindig határidőre ki kell fizetnem az embereimet, mert pillanatok alatt azon kaphatom magam, hogy már át is mentek dolgozni egy másik vállalkozóhoz, vagy éppen valamilyen egészen más iparágban helyezkedtek el. Ezért elemi érdekem, hogy ha szükségem van rá, gyorsan jussak pénzhez. Ennek megoldására nagyobb mennyiségű aranyam van, amit hó elején mindig beviszek a közeli BÁV fiókba, és az érte kapott pénzből ki tudom fizetni az embereimet. Amikor pedig végre bejönnek a kintlévőségek, megyek is vissza a fiókba, és visszaváltom az aranytartalékot. Így mindig időben tudok fizetést adni az embereimnek, és mivel a megbízásokat is teljesíteni tudom, hónap végén is pozitív a mérleg.

Anna (32), ápolónő

Másfél évvel ezelőtt a férjem munkanélküli lett fél évre. Ez alatt sajnos az én ápolónői fizetésem már nem volt arra elég, hogy a korábban felvett személyi hitelemet is törlesszük, ezért a rossz adósok listájára kerültem. És persze pont ekkor romlott el a mosógépünk, amelyet azonnal ki kellett cserélnünk. Az árát azonban havi fizetésemből nem tudtuk kitermelni, áruhitelt pedig nem vehettünk fel, mert a férjemnek nem volt jövedelme, én pedig KHR listás voltam. Ebben a helyzetben nagyon jól jött, hogy van otthon néhány szép aranyékszerem, amelyeket még a szüleimtől és a rokonoktól kaptam születésnapokra és ballagásra, mert ezeket be tudtam vinni a közeli BÁV fiókba, és annyi kölcsönt tudtam rájuk felvenni, amennyi már fedezte az új mosógép árát. Azóta a férjem szerencsére talált új állást, és az elmaradt törlesztőrészleteket is át tudtuk ütemeztetni a bankkal. Ráadásul a számomra oly kedves, és a nehéz pillanatban oly nagy segítséget jelentő ékszereimet is ki tudtam váltani.

ZÁLOGKÖLCSÖN TERMÉKEK