5 tipp, hogy sokáig élvezhessük aranyékszereinket

Ékszer trendek
Hogyan őrizzük meg ékszereinket a lehető legjobb állapotban? Mutatjuk a tippeket!
  1. Tároljuk megfelelően!

Érdemes ékszereinket száraz, fénytől és melegtől védett helyen, selyemmel bélelt ékszerdobozban tárolni. Bár az olcsó, szekrényajtóra akasztható ékszerrendezők is nagyon népszerűek, de ezekben inkább a bizsu kiegészítőinket tartsuk. Utazáshoz a szövetből vagy bőrből készült ékszertartók ajánlottak, amelyeket egyetlen mozdulattal fel lehet tekerni, így bármelyik kézitáskában elférnek.

  1. Aranyat arannyal!

Figyeljünk arra, hogy az aranyékszereket ne tároljuk az ezüstökkel, mert az utóbbiak ettől elhalványulnak, elveszítik a színüket. A gyöngyöket is jobb elkülönítve, kis selyemzacskókban tartani, mert felületüket könnyen megsérthetik a nemesfém ékszerek.

  1. Kerüljük a vizet és a vegyszereket!

Fürdés, mosogatás előtt mindig vegyük le ékszereinket! A klóros víz, a szappan és egyéb tisztítószerek, de akár a parfüm is elveszik az ékszerek fényét. Nyaraláskor is jobb, ha a termálvizes fürdő vagy a tengerparti csobbanás előtt megválunk ékszereinktől.

  1. Óvatosan tisztítsuk!

Az aranyékszerek tisztítására a langyos folyóvíz általában elegendő. A szárazra törléshez, fényezéshez mindig használjunk speciális törlőkendőt, amely nem okoz karcolást a felületen. Erősebb szennyeződés eltávolítására vegyünk ékszerboltban kapható tisztító folyadékot, a felületi sérülésekkel, karcolásokkal pedig forduljunk inkább ékszerészhez!

  1. Nem sportékszer!

Sportolás, fizikai munka közben ne viseljük ékszereinket, hogy megóvjuk őket a fizikai sérüléstől. Hagyjuk ilyenkor inkább otthon őket, vagy ha erre nincs lehetőségünk, tartsunk a táskánkban az ideiglenes tárolásukra alkalmas dobozt vagy szövettasakot!

ÉKSZERÉRTÉKESÍTÉS