Átalakulóban a BÁV Zálog

Bővül a nagyobb értékű zálogtárgyak és a pénzügyi szolgáltatások köre.

Jelentős változások zajlanak a BÁV Zálog háza táján. Augusztus 1-je óta a Budapest Bankkal kötött stratégiai együttműködés keretében 10 zálogfiókban az ügyfelek már személyi kölcsönt, babaváró hitelt, valamint hitelkártyát is igényelhetnek, és a cél, hogy a jövő év folyamán a szolgáltatások körét jelzálog alapú hitelekkel bővítsék – mondta a Portfolio-nak Dandé Imre, a BÁV zálogüzletágának igazgatója. Elmondta azt is, hogy az ügyfelek egyre tudatosabbak, sokan voltak, akik épp ezért nem is éltek a moratórium lehetőségével, magas azoknak a száma is, akik nem használják ki a maximálisan adható hitelösszeget.

A BÁV Zálog elmúlt másfél évét két nagyon meghatározó tényező befolyásolta: az egyik a pandémia, a másik pedig a fizetési moratórium.

Arra számítottunk, hogy a pandémia következtében jelentős mértékben növekedni fog az ügyfélforgalmunk, de ez nem következett be.

- mondta a Portfolio-nak Dandé Imre, a BÁV zálogüzletágának igazgatója. A záloghitelezésben a rövid futamidejű hitelek miatt a moratórium a futamidő radikális kitolódását jelentette, melynek következtében a kamatfizetési kötelezettség akár hatszorosára is növekedhetett.

Nagy hangsúlyt fektettünk az ügyfelek edukálására, sokan voltak, akik épp ezért nem is éltek a moratórium lehetőségével. A forgalmunk nem csökkent, viszont a bevételeinkre ugyanúgy negatív hatással volt a moratórium, mint bármely pénzintézetnek.

- mondta Dandé Imre, aki szerint az utóbbi időben egyre tudatosabbak az ügyfelek, figyelnek a határidőkre, sok esetben nem várták meg a futamidő végét, hanem korábban teljesítették a fizetési kötelezettségüket, és az is jellemző volt, hogy az ügyfelek jelentős része nem feltétlenül használta ki a maximálisan adható hitelösszeget sem.

A teljes cikk a Portfolio honlapján olvasható!