Stílusrandevú pályázatok

Régi és modern egy térben a minőségi eklektika jegyében

A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt ötletpályázata

Tovább beadott a pályázati anyagokhoz!

A pályázat célja:

 • A nemzetközi trendeknek megfelelően, felhívni a figyelmet a régi és modern tárgyak egy térben való kombinálásának izgalmas lehetőségeire, régi értékeink megbecsülésére, a modern, design berendezési tárgyakkal való együttélésük létjogosultságára.
 • Olyan példaértékű, élhető terek létrehozása, amely hosszú távon segíti a bútorok, lakberendezési tárgyak generációinak harmonikus együttélését.
 • A hazai lakberendezés és belsőépítészet népszerűsítése.

A pályázat tárgya: A BÁV Zrt műkereskedelmi választékából biztosított 3 db műtárgy 3D modelljéből legalább 2 db beillesztése egy modern enteriőr tervébe, kombinálása modern lakberendezési elemekkel, vagy új, újszerű funkcióval való felruházása.

A pályázat nyílt ötletpályázat. A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy egy teljesen új, megálmodott enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott műtárgyakat, vagy bármely, már régebbi tervüket alakítják át a pályázati dokumentációhoz.
A tárgyak (bútorok) színe, kárpitmintája, anyagfelületei, a festmény keretének színe szabadon változtatható.

A pályázathoz felhasználható műtárgyak:

 • StílusrandevúTálalószekrény, Kozma Lajos, Budapest, 1920 körül / Megtekinthető a Szent István Antikvitásban
 • Karosszék, Kozma Lajos stílusában, Budapest, 1930 körül
 • Festmény, Pausinger von, Clemens (1855-1936): Gróf Zichy Géza Ödönné portréja

Pályázati feltételek:

Pályázók köre: Pályázhat a szakmát gyakorló lakberendező és belsőépítész, valamint minimum középfokú (OKJ) lakberendező végzettséggel, ill. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, vagy minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat, ill. szakirányú felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató.
Nevezési díj nincs.

Beadandó pályázati anyag, dokumentáció:
A pályázati anyag kizárólag elektronikus formában adható be a stilusrandevu@gmail.com címre. A 10 MB-nál nagyobb képeket kérjük fájlküldővel elküldeni (Wetransfer, Toldacuccot stb.). A tervezéshez bármilyen belsőépítészeti szoftver használható pl: Archline, Archicad

A pályázati anyag tartalma:

 • Kitöltött pályázati adatlap.
 • Minimum 1, maximum 3 enteriőr képe, egyenként 3 db különböző perspektíva nézetből, mely a pályázat témájának jellegzetes jegyeit tartalmazza, mérete legalább 1280x720 képpont.
 • Minden enteriőrhöz legalább egy A/4-es oldal terjedelmű műleírás.
 • A nem LOSZ tagoknak: végzettség vagy folyamatban lévő tanulmányok igazolására alkalmas okirat másolata.

Kérjük, hogy a tervezés során a renderelt (nyomtatásra alkalmas minőségű) képet mentsék le, hogy sikeres pályázati anyag esetén a nyomtatható verziót ebból lehessen elkészíteni.
A pályázat anoním. Kérjük, hogy a tervekre ne tegyenek logókat, vagy egyéb beazonosításra alkalmas grafikai elemet, feliratot.
A technikai paramétereket a melléklet tartalmazza.

Beadási határidő: 2015.november 6.

A pályázat elbírálása:  A pályázatokat 5 fős szakmai zsűri bírálja el. A pályázati anyagok beérkezése után az anyag sorszámot kap, így a zsűri már az anonim terveket bírálja el. A zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.
A zsűri tagjai:

 • Tűzkő Péter, a BÁV Műkereskedelmi üzletág vezetője
 • Koncz Erika, Kommunikációs vezető, BÁV Zrt.
 • Ács Erzsébet, lakberendező, LOSZ elnöke
 • Draveczki Julianna, lakberendező, LOSZ Etikai Bizottságának elnöke
 • Kővári Judit, Junior Art Center oktatási igazgatója, LOSZ elnökségi tagja

A pályázat díjai:

 • I. díj: 150 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe, és szerződési lehetőség a BÁV Zrt. új, lakberendezési szolgáltatására,
  vagy ingyenes részvétel a BÁV Becsüs  Akadémia 2016/17 tanévében valamelyik OKJ becsüs tanfolyamán (festmény, műtárgy, ékszer, bútor-szőnyeg) és szerződési lehetőség a BÁV Zrt. új lakberendezési szolgáltatására.
 • II. díj: 100 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe, és szerződési lehetőség a BÁV Zrt. új lakberendezési szolgáltatására
 • Közönségdíj: 50 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe, és szerződési lehetőség a BÁV Zrt. új lakberendezési szolgáltatására. A díjat a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán, a zsűrizést követően közzétett tervek közül a legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri el.

Díjátadó: Hadik Kávéház, 2015. december 16.

A BÁV Zrt. lakberendezési szolgáltatása 2016. év elején indul el, olyan lakberendezők, belsőépítészek bevonásával, akik elkötelezettek a régi és új bútorok kombinálása terén. A szolgáltatás célja, hogy a megrendelő igényeinek alapján, a lakberendező és a BÁV szakértőinek együttműködésével olyan enteriőröket hozzanak létre, amik megfelelnek a legmagasabb minőségi kívánalmaknak. Ötvözik az antik műtárgyak kortalan eleganciáját a modern formatervezés és design remekeivel. A BÁV Zrt. a lakberendezési szolgáltatásban résztvevő szakembereknek kedvezményes vásárlási lehetőséget, jutalékot és szakmai promóciót biztosít.

A pályázat eredményeinek bemutatása:

 • A BÁV Zrt. a nyertes és a zsűri által minősített pályázatokat a bav.hu/stilusrandevu és a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapján teszik közzé, valamint, a beküldött munkák minőségének és mennyiségének függvényében, a legjobb pályaművekből kinyomtatott formában kiállítást rendez a BÁV Apszistermében.
 • Ugyanezen pályaművek a BÁV Zrt. központi üzleteiben / Szent István körút, Bécsi út található display-en kivetítésre kerülnek.
 • A közönségdíj odaítéléséről a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán szavazás keretében kerül sor.
 • A Hadik Kávéházban, a széles érdeklődő nagyközönség számára, a lakberendezés témakörében tartandó beszélgetős esten mutatja be a nyerteseket és pályaművüket 2015. december 16-án.
 • A BÁV Zrt. a beérkezett pályaműveket promóciós anyagain korlátlanul felhasználhatja.

További információ a pályázatról: BÁV Zrt, Szabó Krisztina, 06-1-325-2790 (munkanapokon 9-16 óráig) vagy stilusrandevu@gmail.com címen.

Letölthető pályázati anyag:

 • A tárgyak lemodellezett, 3D-s tervező szoftverekbe (A modellek 3D Studio Maxban, Autocadben, Archicadben, Maya-ban, Cina4D-ben és Archline-ban lettek teszteltve, más programban használva a megfelelő megjelenésük nem garantált.) beilleszthető képe innen tölthető le: tálaló és szék és festmény  
 • Pályázati adatlap
 • Technikai segédlet

A 3D modelleket Keczán László - Európa Design kivitelezte.

Budapest, 2015. szeptember 23.


BÁV Zrt.                           Lakberendezők Országos Szövetsége

A pályázat prezentációja a LOSZ konferenciájáról letölthető innen.
Rengeteg ötlet a Pinterest oldalunkon!