Stílusrandevú

STÍLUSRANDEVÚ a retró bűvkörében
Régi és modern egy térben, a minőségi eklektika jegyében!
A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt ötletpályázata

1. A pályázat célja:

A nemzetközi trendeknek megfelelően felhívni a figyelmet a régi és modern tárgyak egy térben való kombinálásának izgalmas lehetőségeire, régi értékeink megbecsülésére, a modern, design berendezési tárgyakkal való együttélésük létjogosultságára.
Olyan példaértékű, élhető terek létrehozását szeretnénk támogatni, amelyek hosszú távon segítik a bútorok és lakberendezési tárgyak generációinak harmonikus együttélését.
A BÁV Zrt. célja, hogy a lakberendezők és nagyközönség között is népszerűsítse a minőségi eklektikát. Ehhez olyan lakberendezőket, belsőépítészeket szeretne megnyerni, akik nyitottak a régi és új bútorok, lakberendezési tárgyak kombinálásáraolyan enteriőröket szeretnének létrehozni, amik megfelelnek a legmagasabb minőségi kívánalmaknak, ötvözik a műtárgyak kortalan eleganciáját a modern formatervezés és design remekeivel.

2. A pályázat tárgya:
A BÁV Zrt műkereskedelmi választékából biztosított 5 db műtárgy 3D képéből legalább 3 db beillesztése egy modern enteriőr tervébe, kombinálása modern lakberendezési elemekkel, vagy új, újszerű funkcióval való felruházása. A tárgyakról készült modellek 3D-s tervező szoftverekbe beilleszthető formában a teljes pályázati anyaggal együtt letölthetők a www.bav.hu/stilusrandevu honlapról.

A pályázat nyílt ötletpályázat. A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy egy teljesen új, megálmodott enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott tárgyakat, vagy egy régebbi tervüket alakítják át a pályázati dokumentációhoz. Az előre megadott tárgyak mellé bármilyen stílusú, akár további retró berendezési tárgyak is választhatóak, de a tervnek minden esetben eklektikusnak kell lennie.
A tárgyak (bútorok) színe, kárpitmintája, anyagfelületei szabadon változtathatóak, a festmény bármilyen keretbe behelyezhető.

Stílusrandevú pályázat 2018.A pályázat során felhasznált retró lakberendezési tárgyak:
- Hincz Gyula: Figurális kompozíció – festmény (150 x 121,5 cm),
- tükör,
- kisméretű komód,
- állólámpa
- magas támlájú szék (Herczeg Zoltán saját gyűjteményéből).

A nagyméretű 3D képek letölthetőek innen!

3. Pályázati feltételek:

3.1. Pályázók köre: Pályázhat a szakmát gyakorló lakberendező és belsőépítész, valamint minimum középfokú (OKJ) lakberendező végzettséggel, ill. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, vagy minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat, ill. szakirányú felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató.
Nevezési díj nincs.

3.2 Beadandó pályázati anyag, dokumentáció:
A pályázati anyag kizárólag elektronikus formában adható be a stilusrandevu@gmail.com címre. A 10 MB-nál nagyobb képeket kérjük fájlküldővel elküldeni (Wetransfer, Toldacuccot stb.).

A pályázati anyag tartalma:

 • Kitöltött pályázati adatlap.
 • Minimum 1, maximum 3 enteriőr képe, egyenként 3 db különböző perspektívanézetből, amely a pályázat témájának jellegzetes jegyeit tartalmazza, mérete legalább 1280x720 képpont.
 • Minden enteriőrhöz legalább egy A/4-es oldal terjedelmű műleírás.
 • A nem LOSZ tagoknak: végzettség vagy folyamatban lévő tanulmányok igazolására alkalmas okirat másolata.

Kérjük, hogy a tervezés során a renderelt képet mentsék le, hogy sikeres pályázati anyag esetén a nyomtatható verziót abból lehessen elkészíteni.
A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a tervekre ne tegyenek logókat, vagy egyéb beazonosításra alkalmas grafikai elemet, feliratot.
A technikai paramétereket a melléklet tartalmazza.

3.2. Beadási határidő: 2018.augusztus 17. - Meghosszabbítva augusztus 21-ig!

4. A pályázat elbírálása: A pályázatokat 6 fős szakmai zsűri bírálja el. A pályázati anyagok beérkezése után az anyag sorszámot kap, így a zsűri már az anonim terveket bírálja el.
  A zsűri tagjai:

 • Tűzkő Péter, a BÁV műkereskedelmi üzletágának vezetője
 • Ács Erzsébet, lakberendező, a LOSZ elnöke
 • Draveczki Julianna, lakberendező, a LOSZ Etikai Bizottságának elnöke
 • Kővári Judit, a Junior Art Center oktatási igazgatója, a LOSZ elnökségi tagja
 • Varga Anikó, lakberendező, a 2015-ös Stílusrandevú pályázat nyertese
 • Herczeg Zoltán, divattervező

A zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

5. A pályázat díjai:
I. díj: 100 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe, ,
vagy ingyenes részvétel a BÁV Becsüs Akadémia 2018/19 tanévében valamelyik OKJ becsüs tanfolyamán 300.000 Ft értékben (festmény, műtárgy, ékszer, bútor-szőnyeg).
Közönségdíj: 50 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe. A díjat a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán, a zsűrizést követően közzétett tervek közül a legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri el.

6. A pályázat eredményeinek bemutatása:

Díjátadó helyszíne és időpontja: Trend Körút kiállítás, 2018. szeptember 21.

 • A BÁV Zrt. a nyertes és a zsűri által minősített pályázatokat a bav.hu/stilusrandevu és a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapján teszik közzé..
 • Ugyanezen pályaművek a BÁV Zrt. központi üzleteiben (Szent István körút, Bécsi út) található display-eken kivetítésre kerülnek.
 • A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége saját honlapján és Facebook oldalán is bemutatja a beérkezett pályaműveket.
 • A közönségdíj odaítélésére a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán szavazás keretében kerül sor.
 • A szélesebb érdeklődő nagyközönség számára őszi Trend Körút kiállításon mutatjuk be a nyerteseket és pályaművüket 2018. szeptember 21-én, a Papp László Budapest Sportarénában.
 • A BÁV Zrt. a beérkezett pályaműveket promóciós anyagain korlátlanul felhasználhatja.

További információ a pályázatról: www.bav.hu/stilusrandevu, BÁV Zrt, Szabó Krisztina, 06-1-325-2790 (munkanapokon 9-16 óráig) vagy stilusrandevu@gmail.com címen.

 

                                              BÁV Zrt.                           Lakberendezők Országos Szövetsége

A korábbi pályázat anyagait itt nézheti meg!