Jelbeszéd – Barabás Lujza kamarakiállítása

Barabás LujzaBarabás Lujza 3 évesen kezdett el festeni, legtöbb képe, figuratív és absztrakt alkotások, temperával vagy vízfestékkel készülnek. Tehetségét már igen korán, az óvodában felismerték. A tehetséggondozás egy elismert szakértőjének, Dr Gyarmathy Évának, a Magyar Tudományos Akadémia szakpszichológusának szárnyai alatt bontakoztatja ki művészetét. Már 9 nemzetközi kiállításon vett részt festményeivel, kiállított Bécsben, Houstonban de a párizsi Louvre-ban is. A róla megjelent számtalan cikkben kiemelik, hogy művészetét a boldog képalkotás szabadsága és az ösztönösség jellemzi. Műveit felfoghatjuk egyfajta jelbeszédként is, amellyel a körülötte lévő világot fordítja le a maga ártatlan módján, teheti ezt, hiszen Lujzi még csak 7 éves.

A BÁV egy ifjú tehetséget mutat be a 68. Művészeti aukció ideje alatt a MOM Kulturális Központban. A kamarakiállítás egy szokatlan életút kezdetét örökíti meg. A tehetség születését és szárba szökkenését, aminek gyümölcsei remélhetően néhány év múlva akár egy aukció kiemelkedő tétele is lehetnek. Hiszen az a több száz kiemelkedő kvalitású alkotás, ami ezen a két napon Gundel Takács Gábor kalapácsa alá kerül, egy hasonló tehetség kezei közül került ki egykor.

Ezzel a kiállítással szeretnénk felhívni a figyelmet a tehetséggondozás, a művészeti nevelés fontosságára. Jöjjön el, ismerje meg Ön is Lujzát, és az ő jelbeszédét május 19-20-án a MOM Kulturális Központban.

Tovább az aktuális aukció oldalra!