Aktuális aukciók archívum

93. ÉKSZERAUKCIÓ, 2. KARÁCSONYI MŰTÁRGYAUKCIÓ - 2016. december 13-14. 17.00

Ugrás a lapozható katalógusra vagy katalógus letöltése pdf-ben!

Karácsonyi canvasA BÁV karácsonyi aukciója az egyedi, értékálló ajándékot keresők számára nyújt alternatívát. A hagyományosan alacsonyabb kikiáltási árú darabok között mindenki talál a pénztárcájának megfelelő darabot, nem beszélve arról, hogy itt a vásárlást is garantáltan élvezi majd.

Az ékszernap több mint 200 tétele között minden értéksáv és minden főbb ékszertípus képviselteti magát.  Aki egy szép ajándék mellett befektetésként is tekint egy-egy ékszerre, annak ismét a brilles ékszerválasztékot érdemes átnézni. Az árverés legmagasabb kikiáltási árú tétele egy fehérarany, 279 briliánssal (19,6 karát) ékített modern nyakék lesz 3,8 millióért, amit akár már egy ünnepi operaelőadáson is viselhet a szerencsés licitáló. A mindig népszerű, elegáns brilles fülbevalókból is széles a választék, az 1-1 karát körüli darabok már 400.000 Ft-tól kínálják magukat.  A karácsonyi koktélpartikra vagy szilveszter estére is bőven találnak feltűnőbb, színes drágakövekkel díszített darabokat, ezek közül is kiemelkedik egy 5 karátnyi zafírral, briliánsokkal és gyönggyel ékített koktélgyűrű. A történeti ékszeranyagban ismét feltűnnek az igényes art deco darabok, amik még ma is garantálják a stílusos megjelenést.  Az idei választék bővelkedik a modern designer ékszerekben is. Ezek az egyszerűbb, nemes anyagokból készült márkás alkotások a mindennapi és ünnepi alkalmakkor is megállják a helyüket.
Az utóbbi években az amerikai filmek hatására nálunk is megváltoztak az eljegyzési szokások. Az egyszerű karikagyűrű helyett már sokkal többen szeretnék lenyűgözni választottjukat egy nagyobb brillel ékített ún. szoliter gyűrűvel.  A fél karát körüli darabok, a minőségtől és csiszolástól függően, már 150.000 Ft-tól, a legnépszerűbb, 1 karát körüli gyűrűk 400.000 forinttól indulnak majd. A legnagyobb 2,44 karátos ékszerkölteményt akár 1,5 millió forintért egy szerencsés ujjára húzhatnak az ünnepek alatt.
Az idei óraválaszték megszokottan a legnagyobb márkákat vonultatja fel. Legyen szó egy elegáns Cartier, Rolex, IWC, egy sportos Breitling vagy egy végletekig kifinomult 2,5 milliós Vacheron Constantin karóráról, biztos, hogy nem csak féltve őrzött darab, de nagyszerű befektetés is lesz.

Karácsonyi aukció 2016 - műtárgyAz utóbbi években komoly sikereket érnek el az úgynevezett mantique tárgyak, azaz a férfiaknak szóló, gyűjthető régiségek. A karácsonyi kollekcióban itt is megtaláljuk a téma klasszikusainak számító igényes régi kar- vagy zsebórákat, mandzsettagombokat, szelencéket, de többek között egy olyan kuriózum is szerepel a választékban, mint egy századfordulós francia ezüst vodkáskészlet, ami biztos, hogy idén nem kerül más karácsonyfája alá.  A gyűjtő hölgyeket a slágerdarabnak számító ezüst asztali csengők, míves cukorszórók és -dobozok, evőeszköz készletek de akár egy biedermeier fonaltartó is várja. Az asztali ezüstök idén is pazar ünnepi étkezéseket sejtetnek. A finoman megmunkált tálcák, kínálók, teás- és kávéskészletek széles választékából biztos mindenki talál magának valót. Nem beszélve az ünnepi dekoráció nélkülözhetetlen darabjairól, ezen a téren is számos kandeláber vagy akár házioltár is várja az érdeklődőket.  A Zsolnay-gyűjtőknek decemberre is tartogatnak ritkaságokat, köztük egy ritka szecessziós díszvázát, ami elbűvölő táncos nőalakjaival biztos, hogy sokakat licitálásra késztet majd.

KIÁLLÍTÁS: 2016. december 3-11. (minden nap 10-19 óráig)
Helyszín: BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.)

SZAKMAI TÁRLATVEZETÉSEINK:
2016. december 3-án és 10-én, szombaton 15 órától: Az ékszerek szakmai bemutatása
2016. december 3-án és 10-én, szombaton 16 órától: A műtárgyak szakmai bemutatása

LAPOZHATÓ KATALÓGUS (nagyobb méretért kattintson a jobb felső sarokban lévő ikonra, ha nem jelenik meg a katalógus, frissítse az adobe flash playert vagy próbáljon meg egy másik böngészőt, vagy töltse le pdf katalógusunkat)

[catalogue]

ÁRVERÉS: 2016. december 13-14. 17.00
2016. december 13-án ékszerek és órák
2016. december 14-én ezüst és egyéb műtárgyak
Helyszín: MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Előzetes leütési lista letölthető innen!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024, 20-328-4770. 

Korábbi aukciónk:

69. MŰVÉSZETI AUKCIÓ - 2016. november 9-10.

Aukciós beszámolónkat ide kattintva olvashatja el!

Az újrafelfedezések aukciója lesz a novemberi! Bemutatjuk többek között a Czóbel Béla életmű egyik utolsó hiányzó láncszemét, a több mint 100 év lappangás után előkerült Körhintát. Kalapács alá kerül a modern magyar festészet legeredetibb alakjának, Aba-Novák Vilmosnak két, 50 év után felbukkant mesterművét is. A festményanyagra Rippl-Rónai József kedvelt kukoricás stílusában festett Róma-villája teszi fel a koronát.  A műtárgyanyag Zsolnay Miklósnak és kalandos életű feleségének készített Zsolnay-kandallóval büszkélkedhet. A kiemelkedő keleti anyag mellett egy igazi ritkaságot is tartogatunk: Vedres Márk 100 éve eltűnt nagyméretű márványszobrát, mely itáliai munkásságának egy korai darabja. A modern kerámiaanyagunkat november 7-én a New York Kávéházban is megismerheti.  A megszokottan magas színvonalú ékszeranyagot most a magyar piacon egyedülálló 5 karátos briliánssal díszített szoliter gyűrű teszi teljessé.
Az aukción vásárlók között egy két személyre szóló, 1 millió Ft értékű Dél-Afrikába szóló repülőjegyet sorsolunk ki!

CzóbelTöbb mint 100 év lappangás után került elő Czóbel Béla elveszettnek hitt Ringelspiel (Körhinta) című festménye.  A BÁV őszi aukciójának egyik sztár alkotása nem véletlenül szerepelt sokáig a „WANTED”-képek listáján, hiszen az utóbbi évek legszerethetőbb Czóbele nem csupán az életmű egyik utolsó láncszeme, de fontos adalék a nagybányai festészet történetének feldolgozásában is. A festmény 12 millió forintos kikiáltási áron kerül kalapács alá. Olvassa el a teljes tanulmányt a festményről!

69. Művészeti aukció - kiemeltAba-Novák Vilmos két főműve 50 év után került elő.  A virtuóz ecsetkezelésű alkotások jól mutatják, hogy a modern magyar festészet egyik legeredetibb alakjának életművében még mindig akadnak felfedezni valók. A két festmény életének talán legboldogabb időszakát örökítik meg, a Zugligeti ház  8 millió, a feleségét ábrázoló Olvasó nő 12 millió forintos kikiáltási áron kerül kalapács. Tovább a tanulmányra!

A ritkaságokban bővelkedő festményanyagot egy eddig lappangó, de a művészettörténészek által ismert Rippl-Rónai alkotás teszi teljessé. A kukoricás korszakából származó festmény kaposvári otthonát, a Róma-villát ábrázolja, az őszi színekben pompázó alkotás 48 millió forintról indul majd. Tovább a tanulmányra!

69. Művészeti aukció - műtárgyA műtárgynap sztárja mindenképpen Zsolnay Miklósnak és feleségének, a kalandos életű Bónis Malvinnak készített Zsolnay-kandallója lesz. A színésznő a János Vitéz centenáriumi előadására kapta egy rajongójától azt a Thököly úti villát, ahol később Zsolnay megépíttette a román stílusú eozinmázas kandallót. A házasság nem tartott soká, de a kandalló, a BÁV szakértői felfedezése nyomán, kerül aukcióra 18 millió forintos kikiáltási áron. Tovább a tanulmányra!

A pazar Zsolnay-kerámiák és erős keleti anyag mellett egy igazi ritkaságra, Vedres Márk nagyméretű márványszobrára is licitálhatnak. A modern magyar szobrászat meghatározó mesterének itáliai korszakából kevés mű maradt fenn, de nagysága miatt is igazi ritkaságnak számít ez a 100 év után előkerült alkotás. Tovább a tanulmányra!

Egy igazi kultúrtörténeti ritkaság, egy eredeti késő Vinča terrakotta figura is árverésre kerül a műtárgynapon. Az i.e. 5400–4600 körül készült szobor Európa egyik nagy és jelentős neolitikus kultúrájának emléke. A most aukcióra bocsátott égetett cserép szobor nagyon kedvező 6 millió forintos kikiáltási árral indul, ami látva a nemzetközi leütési árakat nagy licitharcot vetít előre. Tovább a tanulmányra!

69. Művészeti aukció - ékszerAz ékszernap is bővelkedik a gyűjtői darabokban, de a mindig nagy érdeklődésre számot tartó nagy karátszámú brilles ékszerek sem maradnak el. Az ékszernap első tétele megszokott módon jótékonysági célokat szolgál. Imrei Boglárka nyuszis medálját a beteg gyerekek gyógyulását segítő Mosoly Alapítvány javára árverezzük el. A magyar piacon egyedülálló, 5 karátos brillel ékített platina gyűrű 6,5 millió forintos kikiáltási áron próbálja a magyar ékszeraukciós rekordokat döntögetni. A megszokottan erős órakollekcióból egy 429 briliánssal (összesen 6,17 karát) díszített Ebel ékszeróra is említésre méltó, a maga 5,5 milliós kikiáltási árával. Az ezüst műtárgyak között egy pazarul kidolgozott pesti neorokokó kandelláber párra licitálhatnak 1 millió forinttól.

2016. november 7-én a 20. századi modern kerámia megújítóiról és egyben a 69. Művészeti aukció kerámiaanyagáról is beszélgetünk a New York Kávéházban a magyar kerámia estjén. A nagy elődök mellett bemutatkozik a fiatal generáció is, Lublóy Zoltán porcelántervező, Gorka-Focht Máté, a Gorka család leszármazottja, Dr. Lovag Zsuzsa művészettörténész, Tűzkő Péter, műkereskedelmi szakértő és Esztergályos Cecília, színművész segítségével. Bővebb információ itt!

A BÁV, immár megszokott módon, egy fiatal tehetséget mutat be a 69. Művészeti aukció ideje alatt a MOM Kulturális Központban. A kiválasztás során arra törekszünk, hogy a jövő aukciós tételeit és  alkotóit mutassuk be. Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a tehetséggondozás, a művészeti nevelés fontosságára. Jöjjön el, és ismerje meg Ön is Szilágyi Csilla, üvegművész alkotásait az aukciós kiállításon és a MOM Kulturális Központban!

KIÁLLÍTÁS: 2016. október 29. - november 7. - BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.) Nyitva tartás: naponta 10-19 óráig, november 1-jén zárva.

Letölthető pdf katalógus!  vagy Kereshető katalógus! vagy Lapozható katalógus itt!

SZAKMAI TÁRLATVEZETÉSEK:
2016. október 29-én és november 5-én 15 órától: Az ékszerek szakmai bemutatása
2016. október 29-én és november 5-én 16 órától: A műtárgyak szakmai bemutatása
2016. október 29-én és november 5-én 17 órától: A festmények szakmai bemutatása

ÁRVERÉS: 2016. november 9-10. 17.00
2016. november 9., szerda, 17.00 Ékszerek és ezüst műtárgyak árverése
2016. november 10., csütörtök, 17.00 Festmények és műtárgyak árverése

HELYSZÍN: MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Kamarakiállítás: Az aukció ideje alatt egy fiatal tehetség, Szilágyi Csilla, üvegművész kamarakiállítását tekinthetik meg a MOM Kulturális Központ előcsarnokában.

NYEREMÉNYJÁTÉK: az aukción vásárlók között a BÁV és az Air France-KLM közös nyereményjátékának keretében egy Dél-Afrikába szóló utazást sorsolunk ki! Részletek itt!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024, 20-328-4770.  Tovább az árverési feltételekhez!

LAPOZHATÓ KATALÓGUS (nagyobb méretért kattintson a jobb felső sarokban lévő ikonra, ha nem jelenik meg a katalógus, frissítse az adobe flash playert vagy próbáljon meg egy másik böngészőt, vagy töltse le pdf katalógusunkat)

[catalogue]

Tovább az aukciós naptárra!

Korábbi aukcióink:

3. PLAKÁTAUKCIÓ - 2016. október 13., csütörtök 17.00

Kultikus magyar és külföldi filmplakátok aukciója a BÁV-nál

Letölthető katalógus!

Plakátaukció 1Azt, hogy a plakátművészet mára már egy önálló művészeti ággá vált, jól mutatja a BÁV plakátaukcióinak sikere is. A hajdan tömeggyártásban készült, mára már alig néhány darabban fellelhető alkotások új utat nyitnak a lakberendezésben, és végre alternatívát kínálnak a megfizethető egyediséget, és egyben jó befektetést keresőknek is.  A BÁV 3. Plakátaukciója az eddigi legerősebb anyaggal, várja a filmrajongókat.  Az október 13-án kalapács alá kerülő 150 tétel felvonultatja a filmtörténet nagy klasszikusait, lefedve a filmes műfajok szinte mindegyikét: legyen szó Piedone, Arnold Schwarzenegger vagy Bruce Lee akciófilmjeiről; Buñuel, Almodóvar vagy Woody Allen művészfilmjeiről; Charlie Chaplin vígjátékairól, vagy akár a rajzfilmek ikonikus Macskafogójáról. Mindezek a grafikaművészet olyan legendás alakjainak tolmácsolásában köszönnek vissza a falakról, mint Felvidéki András, Kemény György, Árendás József vagy éppen Helényi Tibor. Az őszi anyag, kilépve a sajátos, és méltán világhírű magyar képi világból, immár bepillantást enged az amerikai, a német, az olasz, a francia vagy akár a japán plakátművészetbe is.

Plakátaukció 2Az aukcióra kerülő anyag gerincét a mindenki által ismert klasszikusok alkotják. A korábbi aukció sztárjának számító, a közelmúltban elhunyt Bud Spencer filmjeiből ez alkalommal a kiemelkedő kvalitású magyar plakátokon kívül, megismerhetnek külföldi alkotásokat is. Ez utóbbiak között van a legendás Bud Spencer-Terence Hill páros első filmje: A különben dühbe jövünk (Watch out, we’re mad!) angol plakátja, ami azért is igazi ritkaság, mivel Olaszországon kívül a Piedone-filmek főleg Kelet-Európában futottak be. A western műfaj egyik klasszikusa, Az isten megbocsájt szintén a páros jutalomjátéka, egy felejthetetlen olasz plakáttal. Ha pedig mindezek mellé odatesszük Varga István: Seriff az égbőlhöz készült lenyűgözően minimalista alkotását, egyértelművé válik, hogy miért világhírű a magyar plakátművészet.   Nagy érdeklődésre számíthat a James Bond sorozat ikonikus darabja, a Dr. No plakátja is, hiszen Sean Connery jellegzetes, pisztolyt szegező mozdulatából nőtt ki a sorozat napjainkig is meghatározó képi világa.
Jacques Tatit keveseknek kell bemutatni. A vígjátékok világában megkerülhetetlen rendező filmplakátjai is teli vannak játékos könnyedséggel, ami néhol francia letisztultsággal (Hulot úr nyaral), már-már rajzfilmvilágot idéző német színességgel (Kisvárosi ünnep), vagy akár egy elvontabb magyar képi világgal (Hulot úr közlekedik) párosul.
Az aukció igazi csemegéjének számítanak majd az olyan kultikus magyar filmek külföldi plakátjai, mint Jancsó Miklós: Szegénylegények című filmjének drámai hatású olasz plakátja. De ilyen Fábri Zoltán: Pál utcai fiúk filmje is, amihez Mary D.A. Mayo erőteljes képi világot álmodott meg az amerikai forgalmazáshoz. 

Plakátaukció 3A művészfilmek szerelmesei is dúskálni fognak az ínyencségekben, hiszen felvonulnak majd a legjobb Almodóvar filmek, többek között a Mindent anyámról spanyol, vagy a Kötözz meg és ölelj nagyméretű francia plakátja.  Aki a filmrendezésben Buñuel, az a grafikában René Ferracci. Közös munkájuk gyümölcseként megelevenítették a filmek sajátos világát immár a mozik falán is. Elég csak ránézni A vágy titokzatos tárgya plakátjára, és nem kérdés, hogy miért csak a szöveget igazították az adott országokhoz... A kultuszfilmek között megtalálható még Wim Wenders: Párizs, Texas című filmje Berta Gábor izgalmas tálalásában. Fellini filmjei közül hármat is a falon üdvözölhetünk: ezek közül a 8 és ½ híres plakátja igazi gyűjtői darab, de ilyen Bergman korai filmjének, A nap végének ritka német plakátja is. A filmművészet műfajteremtő mesterének, Woody Allennek 4 plakátja is szerepel az aukción:  Felvidéki András szórakoztató klasszikusa A rádió aranykora, de a közelmúltban elhunyt grafikus, Jack Davis Banánköztársaságának is központi helye lehet bármilyen enteriőrben.  Nem is beszélve a Hódosi-Koppány tervezőpáros A jónevű senki című filmhez készült alkotásáról, ami már nem is lehetne jobban woodyallenes.

Plakátaukció 4A vígjátékok kedvelőinek is tartogatunk érdekességeket. Többek között Charlie Chaplin öt filmjének plakátja is kalapács alá kerül, ezek közül grafikai szempontból az argentin Cirkusz, filmtörténetileg pedig talán a legjobb filmje, a Modern idők emelkedik ki.  A Louis de Funès filmek rajongói a Fennakadva a fán című filmjének egyedi stílusú magyar plakátjára licitálhatnak. Ha olyan darabra vágyunk, ami egy pillanat tudja felidézi a filmet, akkor érdemes megnézni  Pierre Richard főszereplésével Félénk vagyok de hódítani akarok plakátját.  Természetesen a magyar filmek is képviseltetik magukat. Benkő Sándor Hyppolit a lakáj plakátja legalább annyira szórakoztató, mint maga a film, hát még egy előszoba falán milyen lenne...

Az akciófilmek főszereplő köré épülő történetmesélése már a plakátokon is szembetűnő. Ilyen többek között Arnold Schwarzenegger, aki A menekülő ember vagy Sylvester Stallone, aki a Túl a csúcson című filmjének plakátjáról tekint le ránk. Utóbbitól egy olyan török „alkotás” is árverésre kerül, aminek bár grafikája Stallone-re épül, a filmben ő maga mégsem tűnik fel… Bruce Lee rajongóknak három plakáttal készültünk, ezek közül is kiemelkedik karrierjének első állomása, a Zöld darázs. A franciákat többek Belmondo képviseli a műfajban, a klasszikussá vált A profival. 

Plakátaukció 5A háborús filmek között erős a vietnámi eseményeket bemutató filmek felhozatala, ilyen Oliver Stone: A szakasz japán, vagy Stanley Kubrick Acéllövedék című filmjének olasz plakátja is. Olyan klasszikusok is szerephez jutnak, mint Francis Ford Coppola: Apokalipszis mosthoz készült realisztikus darabja, vagy a 22-es csapdája, aminek a magyar és francia változatát is bemutatjuk.

Sci-fi kategóriában versenyeznek az aukción többek között a parádés szereposztású 12 majom, vagy Steven Spielberg mindenki által ismert klasszikusa, az E.T. A földönkívüli amerikai plakátja; David Bowie főszereplésével készült, sokak által kultuszfilmként emlegetett, Fantasztikus labirintus, vagy éppen Az Androidok lázadása.  Bár erre a filmre nem kígyóztak sorok a körúton, de Felvidéki András révén mégis a magyar plakátművészet egyik csúcsdarabjává vált, legalábbis a plakátja.

Az idei aukción is erős a zenei vonal, megjelenik többek között a Hair, a Mindhalálig zene, az István a király, és a jellegzetes grafikájáról összetéveszthetetlen Rocky Horror Picture Show plakátja is.

A gyerekplakátok mindig különleges helyet foglalnak el az aukción, hiszen olyan kortalan mesefilmek szerepeltetik magukat a kategórián belül, mint a Süsü a sárkány, a Macskafogó vagy a Ludas Matyi. Ezeknek, a több generációt felnevelő klasszikusoknak immár a szülők és a gyerekek jogán is méltó helyük lehet bármelyik gyerekszobában.

Kiállítás: 2016. október 1-11. (hétköznaponként 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig)

Szakmai tárlatvezetés:
2016. október 6. csütörtök, 17.00
A film- és plakátművészet  nagyjai – Kovács Gellért Filmszerész és Badits Marcel, plakátgyűjtő közös koprodukciója (Az aukicó Facebook oldala sok információval a plakátokról!)

Kiállítás: 2016. október 1-11. (hétfő-péntek 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig)
Árverés: 2016. október 13. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)

Letölthető katalógus!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse kollégáinkat a gebei.eva@bav.hu email címen vagy a +36-20-777-2521-os telefonszámon.

 

SZEPTEMBERI KAMARAAUKCIÓ - 2016. szeptember 28., szerda 17.00

Letölthető katalógus!

Szeptemberi kamaraaukcióA több mint 150 tételt felvonultató őszi kamaraaukcióinkon ismét alacsonyabb kikiáltási árú, igényes műtárgyak kapják a főszerepet.  A festménykínálatban igen erős a kortárs anyag, ismét megtalálhatóak a közelmúltban elhunyt Gross Arnold színes rézkarcai, de többek között Deim Pál, Müller Árpád, Schéner Mihály, ef Zámbó István festményeire is lehet majd licitálni. A megszokottan igényes, finom kidolgozású történeti ékszerek most sem hiányozhatnak az árverésről, de az egyre inkább népszerű türkiz és korall díszítésű darabok is megjelennek a kollekcióban. A mindig nagy népszerűségnek örvendő briliánssal vagy más drágakövekkel díszített gyűrűk, és fülbevalók  100.000 Ft körüli árról indulnak majd az aukción.  Az árverés legdrágább tétele, 200.000 Ft-tal, egy fehérarany szoliter gyűrű, 0,79 karát briliáns ékítéssel. Műtárgykínálatunk színesen összeállított darabjai között is felfedezhetnek gyűjtői darabokat.  Az egyik ilyen egy 1900 körül készült mahagóni játékdoboz, ami egy sakk- és dámakészletet, zsetonokat és francia- illetve magyar kártyákat rejt. A keleti művészetek rajongóinak is tartogatunk érdekességet, mégpedig egy japán cigarettaszelencét, amit egy részlet gazdag sárkány illetve egy bambuszágra szálló madárka díszít. Az ezüst használati tárgyak gyűjtői válogathatnak a mérsékeltebb árú ezüst kínálók, evőeszközök, cukordobozok széles kínálatából.  A kerámiák között természetesen megtalálhatók a gyűjtők kedvenc  Zsolnay, Herendi, Rosenthal darabjai, illetve a modern alkotások közül egy Gorka Lívia virágtartó is.

A tavaszi aukciónkon próbáltuk ki először a fordított licitet, most ismét egy Zsolnay vázát indítunk így. A tétel 360 000 Ft-ról indul el lefelé, addig, amíg valaki rá nem licitál, innentől azonban a licit csak felfelé mozdul el.

Kiállítás: 2016. szeptember 17-26. (hétfő-péntek 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig)
Árverés: 2016. szeptember 28. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)
Letölthető katalógus!

Szakmai tárlatvezetés a kamaraauukció kiállításában:
2016. szeptember 22., kedd 17:00
A műtárgyak bemutatása - Nagy Tamás, Aukciósház vezető
A festmények bemutatása - Tóth Nóra, aukciós menedzser

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse kollégáinkat a gebei.eva@bav.hu email címen vagy a +36-20-777-2521-es telefonszámon.

 

NYÁRI KAMARAAUKCIÓ - 2016. június 14. 17:00

Letölthető katalógus!

Nyári kamaraaukció - 2016A kamaraaukcióink már megszokottan igényes, de kisebb értékű műtárgyakat sorakoztatnak fel. A 70 tételből álló ékszerkollekció legdrágább darabja egy 180.000 forintról induló arany karék. A pazar történeti ékszerek közül most is kiemelkednek a brillel díszített darabok, de a korall, a türkiz és a gránátköves ékszerek is szép számmal kerülnek kalapács alá.  A közelmúltban elhunyt Deim Pál több alkotása igen kedvező kikiáltási árról indul, de kínálatunkban megtallhatják El Kazovszkij, Gross Arnold, Kokas Ignác, Kondor Béla, Molnár C. Pál alkotásait is.
Műtárgykínálatunk színesen összeállított darabjai között is felfedezhetnek gyűjtői darabokat. Egy igazi újdonsággal is készülünk, 194-es számú Zsolnay vázát fordított licittel indítjuk, azaz a licit 300.000 Ft-ról lefelé, licitharc esetén pedig ismét felfelé indul el.

Kiállítás: 2016. június 4-13. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig.
Árverés: 2016. június 14. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.), megközelíthető az ékszerbolton keresztül.

 

66. Művészeti aukció - 2015

67. Művészeti aukció - 2015

92. Ékszeraukció és 1. Karácsonyi műtárgyaukció - 2015