Stílusrandevú

A STÍLUSRANDEVÚ PÁLYÁZAT NYERTESEI!

A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetségének Stílusrandevú pályázata már második alkalommal ösztönözte a lakberendezőket, hogy merjék keverni a stílusokat, és mutassanak ötleteket a minőségi eklektikára. Idén retró darabokat válogattunk a BÁV árukészletéből és Herczeg Zoltán divattervező gyűjteményéből, amit bármilyen, modern, vintage vagy akár antique darabokkal is kombinálhattak.

A pályázók szabadon dönthettek arról, hogy egy teljesen új, megálmodott enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott műtárgyak 3D fotóit, vagy egy régebbi tervüket alakítják át a pályázati dokumentációhoz. A tárgyak (bútorok) színe, kárpitmintája, anyagfelületei, valamint a festmény keretének színe szabadon változtatható volt.

A pályázatokat 6 fős szakmai zsűri bírálta el, a nyerteseket szeptember 28-án, a Lakberendezők Országos Szövetségének szakmai konferenciáján jelenttük be. A közönségdíjra a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán lehetett szavazni 2018. szeptember 17-26. között! A legtöbb lájkot és megosztást kapó tervező nyert! A díjakról, a zsűrizésről és a pályázat részleteiről a pályamunkák után találhat további információkat.

I. DÍJ: Papp Linda

Papp Linda 2Évtizedekkel ezelőtt hagyták magára azt a századelőn épült Andrássy úti lakást, mely azon ritka szerencsések közé tartozik, amiket nem szabdalt darabokra az idő vasfoga. A teret nem változtattuk, a régi stukkók helyreállításra kerültek, a nyílászárókat felújítottuk. Egy ajtót kivettünk, az eredeti tok helyére réz-lemezburkolat került.
A teljeskörű gépészeti átalakítás és korszerűsítés során apácarácsok mögé rejtett radiátorok kerültek, melyek kondenzációs cirkókazánról kapják a hőellátást. A lakás jó átszellőztethetősége miatt klimatizálásra nem volt igény. Elolvasom a teljes koncepciót!

KÜLÖNDÍJ: Dr. Kerekes Andrea

KülöndíjEtnich stílusban elképzelt ibizai nyaraló
"A modern etnich stílusban elképzelt ibizai nyaraló nappalijának központi elemeit a pályázati kiírásban szereplő berendezési tárgyak képezik. A ház a korszerű és a hagyományos kombinációja, a kulturális identitás által ihletett, azonban nemzetközi is, egyszerre nagyvonalú és puritán. A berendezés egyszerre képviseli a természet közeliséget és az időtlen modernséget. Fa, kő, üveg, fehér falak, hűvös burkolatok, faragott gerenda és nyers textil vászon jellemzi az anyaghasználatot, világosság uralja a tereket. A geometriai minták, a természetes anyagok használata a modern ethnic stílus összetevői. Az épületet egyszerre járja át Afrika forró levegője és a hűs tengeri levegő. A berendezési tárgyak letisztult formája, az élénk színekkel is ezt a kettősséget példázzák. A lakberendezési terv elkészítésekor a nagyvonalú térrendezésre törekedtem, kiváltképp arra, hogy az egyes tárgyak külön-külön is uralják a teret. Elolvasom a teljes koncepciót!

KÖZÖNSÉGDÍJ: Dudás Nóra

Dudás Nóra 22A tervezés során az volt a feladatom, hogy összhangot teremtsek régi és új között. A nagyvárosi lakás egy művészetkedvelő párnak ad otthont. A sok üvegfelületnek köszönhetően, egy rendkívül világos egybenyitott teret kapunk, nagy belmagassággal. A fehér falak optikailag még inkább tágítják a teret. Az egyik betervezendő tárgy, Hincz Gyula -Figurális kompozíció- festménye, ami a lakás középpontja lett. A festmény trikróm színharmóniájára építettem
fel a belső tér színeit. Ezek a színek visszaköszönnek a textileken és kisebb dísztárgyakon. Az egész enteriőr az ellentétek játéka. Régi és új. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

A pályaművek

Andok Zsuzsanna

Andok Zsuzsanna A1. Örökség

A látható enteriőr egyedülálló 30-as, zene- és társaságkedvelő fiatalember fővárosi polgári lakásának étkezője. A helyiségre eklektikus stílus a jellemző, melyben megfér egymás mellett a kortárs képzőművészeti alkotás, modern design és antik bútordarab, még a nagymamától örökölt karosszék is. Megőrizve az eredeti nyílászárókat és a halszálkamintás padlót, azok felújításra kerültek. Fő szempont a funkcionalitás és a lényeg kiemelése. A napos és tágas helyiségben ezért minimális a berendezés, a falak, a plafon és a nyílászárók fehérre festettek. Semmilyen felesleges részlet nem vonja el a figyelmet az egyes tárgyakról, de mégsem unalmas vagy sivár. Elkerülve a falak túldíszítettségét, a meglévő zöld mázas cserépkályha mellé színben rímelő növényfal került, ami barátságossá és élettel telivé teszi az enteriőrt. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

2. Trendek bűvöletében

Andok Zsuzsanna BA látható enteriőr fiatal kreatívként dolgozó pár lakásának konyha-étkező-nappali része. Kedvelik az ízlésesen és eklektikusan összeállított tereket. Mivel fontos számukra a minőség is, ezért kerültek a lakásukba csúcsminőségű design bútorok, érték- és hagyományőrző szempontból régiségek. Egyszerre fiatalos és modern az indusztriális alapokkal rendelkező loft. Tágas, egy légtérben elhelyezkedő közösségi teret alkot a konyha az étkezővel és a nappalival. Nagy társaságok fogadására alkalmas. A stílusra jellemző betonpadló, a látható fém tartószerkezet és
szellőzőrendszer, a lebegő függesztett kandalló nemcsak funkcionális, hanem design elem is. A használt, kopottas, hideg anyagokat és felületeket kompenzálják a minőségi természetes és puha anyagok. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Bóvári Csenge Bernadett

Csenge Bernadett

A tervezés során fő szempontom volt, hogy a műtárgyak eredetiségének megtartásával, egy fiatalos modern környezetben is megállják a helyüket. Egy képzeletbeli fiatal házaspár apartman házának tágas modern nappalijába nyerhetünk betekintést. Az apartman ház a várostól távol, dombok ölelte csendes vidéken fekszik. A nagyméretű ipari hatást keltő ablak biztosítja a páratlan kilátást és egyben a természet közeli szabadság érzetet. A helység hatalmas méretekkel büszkélkedik. A falszín kiválastása során a letisztul natúr színeket tartottam előnyben, strukturális játékkal kiemelve a kandallót, ami külön választja a két funkciót a térben.A padló természetes fa burkolata több ponton fellelhető. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Csorba Tünde

Csorba Tünde

Párizsban élő, egyedülálló férfi számára készült ez a társalgó. A lakás a ház felső emeletén van, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. A többszobás lakásban ez egy intimebb, elzártabb, pihenésre, beszélgetésre tervezett helyiség, ahol egyszerre csak 3-5 ember tartózkodik. A nagyobb létszámú összejövetelekhez a lakás másik végében van egy nappali. A kényelmes bútorok lehetővé teszik az akár hajnalig tartó eszmecseréket is. A helyiség 5x4,5 méteres, a belmagasság 3,50 méter. Délkeleti tájolása révén elegendő napfényt kap még a téli hónapokban is, amihez a három hatalmas franciaablak is segítséget nyújt. A panoráma fontos eleme az összképnek, ezért nem kerültek fel függönyök. Spaletták biztosítják a fénykizárást, amikor arra van szükség. Az ablakoknál franciaerkély van, amire sajnos kilépni nem lehet, de néhány cserepes virágnak elegendő hely juthat. A tulajdonos a nagymamájától örökölt egy retró komódot, egy ovális tükröt és egy nagyméretű festményt. Az állólámpát már ő vásárolta, mert illett az örökölt darabokhoz. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Dr. Kerekes Andrea

1. Bauhaus ház nappalija

Dr. Kerekes AndreaA Szent István parki bauhaus ház kétszintes lakás nappalija berendezésének gerincét a pályázati kiírásban szereplő berendezési tárgyak képezik. A felhasználható berendezési tárgyak elhelyezésénél a koncepcióm a tárgyak autentikus környezetben történő elhelyezése. A századfordulón kibontakozó művészeti törekvés jegyei harmónikusan megférnek a 60-70-es évek modern formavilágával, melyet az adott berendezési tárgyak képviselnek. Az enteriőr kötelező elemei belesimulnak a bauhaus ház belső tereibe. A Hincz Gyula festménynek, a komódnak valamint a magas támlájú székeknek természetes közege a 60 évvel korábbi épület térkialakítása, s bár különböző stílust és korszakot képviselnek, harmónikusan megférnek egymás mellett. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

2. Etnich stílusban elképzelt ibizai nyaraló

Dr. Kerekes Andrea BA modern etnich stílusban elképzelt ibizai nyaraló nappalijának központi elemeit a pályázati kiírásban szereplő berendezési tárgyak képezik. A ház a korszerű és a hagyományos kombinációja, a kulturális identitás által ihletett, azonban nemzetközi is, egyszerre nagyvonalú és puritán. A berendezés egyszerre képviseli a természet közeliséget és az időtlen modernséget. Fa, kő, üveg, fehér falak, hűvös burkolatok, faragott gerenda és nyers textil vászon jellemzi az anyaghasználatot, világosság uralja a tereket. A geometriai minták, a természetes anyagok használata a modern ethnic stílus összetevői. Az épületet egyszerre járja át Afrika forró levegője és a hűs tengeri levegő. A berendezési tárgyak letisztult formája, az élénk színekkel is ezt a kettősséget példázzák. A lakberendezési terv elkészítésekor a nagyvonalú térrendezésre törekedtem, kiváltképp arra, hogy az egyes tárgyak külön-külön is uralják a teret. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Dudás Nóra

Dudás Nóra pályázata

A tervezés során az volt a feladatom, hogy összhangot teremtsek régi és új között. A nagyvárosi lakás egy művészetkedvelő párnak ad otthont. A sok üvegfelületnek köszönhetően, egy rendkívül világos egybenyitott teret kapunk, nagy belmagassággal. A fehér falak optikailag még inkább tágítják a teret. Az egyik betervezendő tárgy, Hincz Gyula -Figurális kompozíció- festménye, ami a lakás középpontja lett. A festmény trikróm színharmóniájára építettem
fel a belső tér színeit. Ezek a színek visszaköszönnek a textileken és kisebb dísztárgyakon. Az egész enteriőr az ellentétek játéka. Régi és új. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Papp Linda

Papp LindaÉvtizedekkel ezelőtt hagyták magára azt a századelőn épült Andrássy úti lakást, mely azon ritka szerencsések közé tartozik, amiket nem szabdalt darabokra az idő vasfoga. A teret nem változtattuk, a régi stukkók helyreállításra kerültek, a nyílászárókat felújítottuk. Egy ajtót kivettünk, az eredeti tok helyére réz-lemezburkolat került.
A teljeskörű gépészeti átalakítás és korszerűsítés során apácarácsok mögé rejtett radiátorok kerültek, melyek kondenzációs cirkókazánról kapják a hőellátást. A lakás jó átszellőztethetősége miatt klimatizálásra nem volt igény. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Papp Viktória

Papp ViktóriaIgazán szeretem a régi bútorok hangulatát és az értékeket, amelyeket képviselnek, így ennél a tervezési feladatnál olyan teret kerestem a felhasználandó műtárgyaknak, amely tágas és világos, és ahol minden egyes darab megkaphatja a neki méltán kijáró figyelmet. Egy fóti kétszintes loft jellegű lakás nappali-étkező terét választottam, ahol a 6 méteres belmagasság, illetve az üvegfalak igazán patinássá varázsolják a teret. A lakásban egy középkorú házaspár él, akik gyermekeik kirepülése után döntöttek úgy, hogy egészen új hangulatot teremtenek otthonukban, megtartva néhány igazán szívükhöz nőtt régi bútordarabot. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

Zámborszky Éva

Zámborszky ÉvaBudapest közvetlen közelében, gyönyörű zöld környezetben lévő panorámás ház egyik szintjét rendeztem be irodának. A szinteltolás és a nagy belmagasság szinte kínálta a galériás kialakítást, ami tágassá, nagyvonalúvá tette a teret. Mivel a ház északi fekvésű, az építész minél több fényt igyekezett becsalogatni a házba azáltal, hogy két üvegfödémet is betervezett a szintek közé, ami tovább fokozza az izgalmakat, minden nézőpontból meglepetések várják a mézelődőt – így az irodába betérő ügyfeleket is. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

 

Zsuzsics Renáta

Zsuzsics RenátaFelhőtlen gyermekkorának talán legkedvesebb színterét, édesapja egykori szerelőműhelyét alakíttatta minilakássá a harmincas éveiben járó eurokrata, hogy sok utazással tarkított munkanapjait időközben egyedül maradt édesanyja közvetlen közelében, mégis privát élettérben pihenhesse ki. A Budapest vonzáskörzetéhez tartozó városkából könnyen és gyorsan elérhető a repülőtér, anya és fia pedig kölcsönösen segíthetik, támogathatják egymást. A dizájnkedvelő lakó a kis méretek ellenére is szellős, a tágasság érzetével kecsegtető, modernista módon letisztult és különleges terekre vágyott, amelyek játékosan felidézik azt a barátságos retró atmoszférát, amibe gyermekként még éppen belekóstolhatott. Elolvasom a teljes koncepciót!

 

 

 

Az eredeti pályázati kiírás:

STÍLUSRANDEVÚ a retró bűvkörében
Régi és modern egy térben, a minőségi eklektika jegyében!
A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt ötletpályázata

1. A pályázat célja:

A nemzetközi trendeknek megfelelően felhívni a figyelmet a régi és modern tárgyak egy térben való kombinálásának izgalmas lehetőségeire, régi értékeink megbecsülésére, a modern, design berendezési tárgyakkal való együttélésük létjogosultságára.
Olyan példaértékű, élhető terek létrehozását szeretnénk támogatni, amelyek hosszú távon segítik a bútorok és lakberendezési tárgyak generációinak harmonikus együttélését.
A BÁV Zrt. célja, hogy a lakberendezők és nagyközönség között is népszerűsítse a minőségi eklektikát. Ehhez olyan lakberendezőket, belsőépítészeket szeretne megnyerni, akik nyitottak a régi és új bútorok, lakberendezési tárgyak kombinálásáraolyan enteriőröket szeretnének létrehozni, amik megfelelnek a legmagasabb minőségi kívánalmaknak, ötvözik a műtárgyak kortalan eleganciáját a modern formatervezés és design remekeivel.

2. A pályázat tárgya:
A BÁV Zrt műkereskedelmi választékából biztosított 5 db műtárgy 3D képéből legalább 3 db beillesztése egy modern enteriőr tervébe, kombinálása modern lakberendezési elemekkel, vagy új, újszerű funkcióval való felruházása. A tárgyakról készült modellek 3D-s tervező szoftverekbe beilleszthető formában a teljes pályázati anyaggal együtt letölthetők a www.bav.hu/stilusrandevu honlapról.

A pályázat nyílt ötletpályázat. A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy egy teljesen új, megálmodott enteriőrtervbe illesztik-e be a kiválasztott tárgyakat, vagy egy régebbi tervüket alakítják át a pályázati dokumentációhoz. Az előre megadott tárgyak mellé bármilyen stílusú, akár további retró berendezési tárgyak is választhatóak, de a tervnek minden esetben eklektikusnak kell lennie.
A tárgyak (bútorok) színe, kárpitmintája, anyagfelületei szabadon változtathatóak, a festmény bármilyen keretbe behelyezhető.

Stílusrandevú pályázat 2018.A pályázat során felhasznált retró lakberendezési tárgyak:
- Hincz Gyula: Figurális kompozíció – festmény (150 x 121,5 cm),
- tükör,
- kisméretű komód,
- állólámpa
- magas támlájú szék (Herczeg Zoltán saját gyűjteményéből).

A nagyméretű 3D képek letölthetőek innen!

3. Pályázati feltételek:

3.1. Pályázók köre: Pályázhat a szakmát gyakorló lakberendező és belsőépítész, valamint minimum középfokú (OKJ) lakberendező végzettséggel, ill. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, vagy minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat, ill. szakirányú felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató.
Nevezési díj nincs.

3.2 Beadandó pályázati anyag, dokumentáció:
A pályázati anyag kizárólag elektronikus formában adható be a stilusrandevu@gmail.com címre. A 10 MB-nál nagyobb képeket kérjük fájlküldővel elküldeni (Wetransfer, Toldacuccot stb.).

A pályázati anyag tartalma:

 • Kitöltött pályázati adatlap.
 • Minimum 1, maximum 3 enteriőr képe, egyenként 3 db különböző perspektívanézetből, amely a pályázat témájának jellegzetes jegyeit tartalmazza, mérete legalább 1280x720 képpont.
 • Minden enteriőrhöz legalább egy A/4-es oldal terjedelmű műleírás.
 • A nem LOSZ tagoknak: végzettség vagy folyamatban lévő tanulmányok igazolására alkalmas okirat másolata.

Kérjük, hogy a tervezés során a renderelt képet mentsék le, hogy sikeres pályázati anyag esetén a nyomtatható verziót abból lehessen elkészíteni.
A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a tervekre ne tegyenek logókat, vagy egyéb beazonosításra alkalmas grafikai elemet, feliratot.
A technikai paramétereket a melléklet tartalmazza.

3.2. Beadási határidő: 2018.augusztus 17. - Meghosszabbítva augusztus 21-ig!

4. A pályázat elbírálása: A pályázatokat 6 fős szakmai zsűri bírálja el. A pályázati anyagok beérkezése után az anyag sorszámot kap, így a zsűri már az anonim terveket bírálja el.
  A zsűri tagjai:

 • Tűzkő Péter, a BÁV műkereskedelmi üzletágának vezetője
 • Ács Erzsébet, lakberendező, a LOSZ elnöke
 • Draveczki Julianna, lakberendező, a LOSZ Etikai Bizottságának elnöke
 • Kővári Judit, a Junior Art Center oktatási igazgatója, a LOSZ elnökségi tagja
 • Varga Anikó, lakberendező, a 2015-ös Stílusrandevú pályázat nyertese
 • Herczeg Zoltán, divattervező

A zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

5. A pályázat díjai:
I. díj: 100 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe, ,
vagy ingyenes részvétel a BÁV Becsüs Akadémia 2018/19 tanévében valamelyik OKJ becsüs tanfolyamán 300.000 Ft értékben (festmény, műtárgy, ékszer, bútor-szőnyeg).
Közönségdíj: 50 000 Ft értékű vásárlási utalvány a BÁV műkereskedelmi üzleteibe. A díjat a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán, a zsűrizést követően közzétett tervek közül a legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri el.

6. A pályázat eredményeinek bemutatása:

Díjátadó helyszíne és időpontja: Trend Körút kiállítás, 2018. szeptember 21. - Módosítva! 2018. szeptember 28. péntek, a Lakberendezők Országos Szövetségének konferenciáján az Öbölházban.

 • A BÁV Zrt. a nyertes és a zsűri által minősített pályázatokat a bav.hu/stilusrandevu és a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapján teszik közzé..
 • Ugyanezen pályaművek a BÁV Zrt. központi üzleteiben (Szent István körút, Bécsi út) található display-eken kivetítésre kerülnek.
 • A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége saját honlapján és Facebook oldalán is bemutatja a beérkezett pályaműveket.
 • A közönségdíj odaítélésére a BÁV Műkereskedelem Facebook oldalán szavazás keretében kerül sor.
 • A szélesebb érdeklődő nagyközönség számára őszi Trend Körút kiállításon mutatjuk be a nyerteseket és pályaművüket 2018. szeptember 21-én, a Papp László Budapest Sportarénában.
 • A BÁV Zrt. a beérkezett pályaműveket promóciós anyagain korlátlanul felhasználhatja.

További információ a pályázatról: www.bav.hu/stilusrandevu, BÁV Zrt, Szabó Krisztina, 06-1-325-2790 (munkanapokon 9-16 óráig) vagy stilusrandevu@gmail.com címen.

 

                                              BÁV Zrt.                           Lakberendezők Országos Szövetsége

A korábbi pályázat anyagait itt nézheti meg!