High-end órák az órakészítő szemszögéből – Becsei Áron workshopja

időpont

2018. 10. 29. (Hétfő) 17:00 - 20:00

helyszín

BÁV Apsztisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)

Órakészítés, ahogy kevesen tudják

Áron  a legújabb, egy thai óragyűjtő számára készített karóráján keresztül mutatja be, hogy a kapcsolatfelvételtől a design és a funkciók egyeztetésén át hogyan történt a tervezés, az egyes alkatrészek legyártása, tesztelése, a végső összeszerelés, majd a kész remekmű átadása Hongkongban.

A legújabb trendek a szingapúri JeweLuxe-kiállításról

Délkelet Ázsia legnagyobb ékszerfesztiválját 2018. október 12-21. között rendezik meg. A nagy óramárkák mellett idén 11 független órakészítő is meghívást kapott az AHCI-ből (Academie Horlogere Des Createurs Independants), köztük Daunvid Candaux, Ludovic Ballouard és Becsei Áron is. Az előző évben a tizenhatezer látogató több mint 6 millió dollárt költött el a kiállításon. Árontól első kézből értesülhetnek a legújabb trendekről, és a kiállításra készült legfrissebb high-end remekműveket is elhozza, sajnos csak fotókon.

 

A titkos új projekt

Egy svájci megrendelés kapcsán Áron már elkezdte a munkát a legújabb óráján, amelybe többek között  világidő kijelzést kért is a leendő tulajdonos. A feladatot egy technikai csavarral oldja majd meg, ráadásul úgy, hogy a téli/nyári időszámítást is lehet majd követni rajta. Különleges kívánságként a járástartalék kijelzés beépítését is meg kell oldania, nem beszélve arról, hogy túl kell szárnyalnia a megrendelő barátainak korábban elkészített órái színvonalát, hogy megmutassa, milyen egy igazi remekmű.
Az új kihívásokra válaszul új technikai megoldásokat és szabadalmat dolgozott ki, erről most először beszél majd a nyilvánosság előtt. Mindezt természetesen műszaki tervekkel, képekkel és videókkal illusztrálva!

Becsei Áron

egy órás család harmadik generációja. 2008-ban lett ismert és elismert az órás világban, amikor bemutatta PRIMUS nevű karóráját, amely egy szabadalmaztatott 3 tengelyű tourbillon szerkezetet tartalmaz, és nem mellesleg az első Magyarországon készült karóra. 2009-ben az AHCI (Független Órakészítők Akadémiája-Svájc) tagjává választotta. Áron egyike azoknak az órásmestereknek, akik az órakészítés minden fázisát a saját műhelyükben végzik el a tervezéstől a kivitelezésig, legyen szó  a hidak, a fogaskerekek, a csavarok, a számlapok, a mutatók, a tok és a ráma, a korona vagy éppen a csat elkészítéséről. Mindössze néhány órát készít évente: , a keze alól kikerülő remekművek tökéletesen ötvözik a a tradicionális órakészítést az elérhető legújabb technológiákkal. További információ a bexei.hu oldalon!

Helyszín: BÁV Apszisterem (Budapest, V. kerület, Bécsi utca 3.)
Időpont: 2018. október 29., hétfő 17.00-20.00 óráig (10 perc szünettel)
Az előadás a BÁV 2018. október 30-ai 2. Óraaukciójához kapcsolódik. A helyszínen az aukciós kiállítás is megtekinthető.
A Szabad Akadémia részvételi díja: bruttó 5.000 Ft
Jelentkezési határidő: a jelentkezőket befizetési sorrendben, a tanfolyam beteltéig fogadjuk.
A tanfolyamra maximum 60 főt tudunk fogadni. A kurzust minimum 20 fő jelentkezése esetén indítjuk.
További információ és jelentkezés: akademia@bav.hu, tel.: Szabó Krisztina, 06-20-298-2799