Továbbra is fókuszban a befektetési arany

2017. 12. 19.

Egy mondás szerint a körültekintő befektetők vagyonuk egyharmadát ingatlanban, egyharmadát részvényben, egyharmadát pedig aranyban tartják.

A sárga nemesfém évezredek óta az értékállóság szimbóluma, amelynek fontos szerepe van a befektetési portfolió kiegyensúlyozásában. A BÁV Zrt. az egyik legjelentősebb hazai befektetési arany forgalmazóként egy a közelmúltban napvilágra került csalás nyomán az aranytömbök ellenőrzött eredetének és a forgalmazó cég jó hírnevének fontosságára hívja fel a vásárlók figyelmét. A BÁV Zrt. 2016-ban 37 százalékkal növelte a befektetési célú aranytömbök forgalmazásából származó bevételét az előző évhez képest.

A közelmúltban napvilágot látott csalások nyomán a BÁV szakértői arra figyelmeztetik az aranytömböt befektetési céllal vásárolni szándékozókat, hogy különösen körültekintően járjanak el vásárlásaikkor.

„Fontos, hogy csak igazolhatóan magas minősítésű aranytömböket vásároljunk leinformálható és jó hírű forgalmazótól”

– mondta el Varga Balázs, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatója.

„Gyanúra adhat okot, ha a tömböt úgy akarják velünk megvetetni, hogy azt nem kaphatjuk a kezünkbe, hanem az eladó cég őrzi meg anélkül, hogy fizikailag is kapcsolatba kerültünk volna vele, mint ahogy ez a közelmúltban is történt egy csalás során. A 244 éves múlttal és szakértelemmel rendelkező BÁV Zrt. által forgalmazott aranytömböket például 2016 óta a BÁV stratégiai partnere, svájci Argor Heraeaus állítja elő, amely a legmagasabb „good delivery” minősítéssel rendelkezik, és a vevők azokat a vásárlás után azonnal kézhez is kapják”

– tette hozzá Varga Balázs. 

A neves svájci cég által gyártott aranytömböket a világon mindenhol elfogadják, bárhol azonnal értékesíthetők, sőt fizetőeszközként is használhatók. A tömbök 999,9 ezrelékes aranytartalommal rendelkeznek, emellett a BÁV teljes körű visszatérítési garanciát is nyújt rájuk: igény szerint az aranytömböket minden korlátozás nélkül, meghatározott áron visszavásárolják. Ha valaki nem szeretné otthon tárolni az aranyat, az a vásárlás és a szemrevételezés után a BÁV megőrzési szolgáltatásának köszönhetően a cég 84 zálogfiókjában is tárolhatja azt, rugalmas, várakozásmentes hozzáféréssel, akár rövid távon is.

A BÁV Zrt. az egyik legjelentősebb magyarországi befektetési arany forgalmazóként 2016-ban 37 százalékkal növelte ezen termékek értékesítését 2015-höz képest. A cég által forgalmazott 5, 15.55, 31.1, 50 és 100 grammos aranytömbök ára az arany mindenkori világpiaci árához igazodik, illetve a forint/dollár árfolyam alakulásának megfelelően változik.

Tovább a befektetési arany oldalunkra!