Teltház mellett zajlott le a Tavaszi kamaraaukció

2017. 03. 22.

Teljes teltház mellett zajlott le kedden a BÁV Tavaszi kamaraaukciója.

Az ékszerek között ismét a brill ékítéses szoliter gyűrűk és fülbevalók voltak a kedvencek. A legmagasabb leütést egy 1 karátos gyűrű érte el. Sokan licitáltak a smaragddal, zafírral vagy más drágakövekkel ékített, vagy gyöngyökkel, korallokkal díszített fülbevalókra, gyűrűkre is. Egy arany, türkizekkel kirakott, századfordulós fülbevaló végül több mint hatszoros áron, kelt el.
A kamara árverés legmagasabb leütési árát Berkes Antal Operaházat ábrázoló festménye érte el, ezért  590.000 Ft-ot fizettek.  Népszerű volt Záhonyi Géza „Tavaszi virágzás” című képe, ezt több mint négyszeres áron, vásárolták meg. Az árverés egyik nem várt licitharcát hozta Reich Károly Három csacsija, ami több mint ötszörös áron kelt el.
A műtárgyak között a már megszokott érdeklődés követte az asztali ezüstöket és porcelánokat. Az aukció egyik különlegessége, egy norvég viking hajónak az ezüst mása volt Maradéktalanul elkeltek a sétapálca gyűjtemény darabjai, de sokan licitáltak az árverés legrégebbi darabjára, egy 18. századi barokk falidíszre is, . Nagy sikert arattak a mérsékeltebb árú, de különleges darabok: a színházi táskák és szelencék vagy a német úti babagardrób. A műtárgykínálat kiemelte darabja, egy Siang noir dekorral festett legyező alakú Herendi kínáló volt
A következő árverésünket 2017. április 19-én tartjuk, ahol hazai és külföldi filmplakátok kerülnek majd kalapács alá. Tovább az árverési oldalra!