Milliós leütések a BÁV festmény aukcióján

2015. 05. 21.

22 millióért Vaszary, 16 millióért Mednyánszky, 4.4 millióért ifj. Markó Károly és további nagy leütések a BÁV 66. Művészeti aukcióján.

A rendkívül változatos, nagy gonddal összeállított anyag valamennyi szegmensében, a teljes teltház mellett zajlott festményaukció kvalitásos képei szinte maradék nélkül elkeltek. Szántó Mária „Fekvő akt a szabadban” című alkotása a kikiáltási ár négyszereséért kelt el, mint ahogy Corini Margit mesterien megfestett „Alkonyat a Cote d’Azuron” című festményéért is nagy licitharc folyt. Nem volt meglepő a divatos Scheibert Hugó festmény magas leütési áron történő eladása. Számtalan kiváló alkotó kvalitásos festményét értékelte magasra a vásárló közönség : Csók, Perlmutter, Gruber, Pechán, Márffy, Kádár Béla.
Anna Margit, Országh Lili, képeinek milliós leütése mellett két fiatal kortárs alkotó: Nagy Boglárka és Weiler Péter festményei keltek el komoly licitet követően.
A festménynapon a TV2 jótékonysági akcióját lebonyolító BÁV által értékesítésre került még Könyv Kata és Soós Nóra festőművészek alkotásai is.

A bútorkínálat slágerdarabjai egy rendkívül mutatós olasz komód  mellett, az eredeti Thonet bútorok valamint egy szecessziós paraván és egy szép kivitelű art deco szekrény volt, míg a szőnyegkínálat legkelendőbb darabja egy 19. sz-i kaukázusi imaszőnyeg lett.

A sikeres második napi aukciót követően május 21-én, a gazdag műtárgykínálatot felvonultató aukcióval zárul a BÁV tavaszi Művészeti aukciója.