Luxusautó áráért kelt el az örökóra a BÁV árverésén!

2015. 11. 11.

A megújulás jegyében új helyszínen, a MOM Kulturális Központban tartotta a BÁV az őszi művészeti árverés ékszernapját. A kellemes hangulatot megalapozta az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál által aukcionált első jótékonysági tétel, ami végül

Gundel Takács Gábor profihoz méltóan, biztos kézzel és sok humorral vezette az aukciót. A kiemelkedően gazdag és változatos kínálat nagy része két-háromszoros áremelkedés mellett kelt el. A legnagyobb népszerűségnek ismét a brillel ékített ékszerek örvendtek, ezek szinte maradéktalanul gazdára találtak.
Az aukció legnagyobb licitharcát kiváltó tétel egy igen finom, az 1930-as években készült igazgyöngyökkel, zománccal díszített arany kitűző, amelyet kikiáltási árának hatszorosáért ütöttek le. A nagyértékű art deco melltűk, a gazdag brillkövekkel ékített nyakékek, szoliter gyűrűk több milliós tételei élénk licitharcot követően találtak gazdára. A férfi ékszerek kínálatában nagy volt a keletje az arany kézelőgomb pároknak, a karláncoknak, gyűrűknek és az alkalmi viselet nélkülözhetetlen kellékének: az óráknak. Az árverés két utolsó tétele: A. Lange&Söhne hatmillió, míg az IWC Schaffhausen Portugieser férfi karóra hét és félmillió forintért kelt el.

A BÁV őszi aukciója november 11-én, szerdán a festményekkel, bútorokkal és szőnyegekkel folytatódik, majd csütörtökön a műtárgyakkal, köztük egy egyedülálló Zsolnay-kollekcióval zárul.

További információk: www.bav.hu/aukcio