Luxus-ékszermárkák a BÁV kínálatában

2018. 09. 13.

Aukcióinkon és ékszerboltjainkban rendszeresen megtalálhatók a világhírű luxus ékszermárkák legszebb darabjai. Az alábbiakban a legnépszerűbbeket mutatjuk be.

BULGARI

A világhírű luxuscéget, amely ma már ékszerek órák, parfümök, kozmetikumok, kiegészítők és bőrtermékek készítésével és forgalmazásával, valamint szállodák és éttermek működtetésével is foglalkozik, Szotiriosz Vulgarisz görög ezüstműves alapította 1884-ben Rómában. Vulgarisz, aki nevét Szortio Bulgarira olaszosította, ebben az évben nyitotta első üzletét a via Sistinán, a cég ikonikus boltjának számító, via dei Condottin lévő szalonját pedig fiaival, Giorgioval és Constantinóval együtt 1905-ben hozta létre.  A bolt hamarosan igen népszerű lett a világ minden pontjáról Rómába látogató előkelőségek körében, a görög és római művészet jegyeit magán hordozó, egyedi és magas minőségű ékszereinek köszönhetően. Giorgio és Constantino Bulgari a második világháború után döntött úgy, hogy az akkoriban meghatározó francia ötvösiskolához való igazodás helyett olyan egyedi stílust hoz létre, amely a görög-római klasszicizmus, az olasz reneszánsz és a 19. századi római ötvösiskola hatásait egyesíti, és amely azóta is a márka összetéveszthetetlen védjegyéül szolgál. A 2011 óta az LVHM csoport többségi tulajdonában lévő cég az 1970-es években dinamikus nemzetközi terjeszkedésbe és profilja bővítésébe kezdett, így ma már a luxusipar számos üzletágában rendelkezik érdekeltségekkel. 

CHOPARD

A luxusórákat, ékszereket és kiegészítőket gyártó, genfi székhelyű Chopardot Louis-Ulysse Chopard alapította 1860-ban. A mai napig független családi cégként működő vállalat a Rolex és a Cartier után a világ luxusórapiacának harmadik legnagyobb szereplője a Patek Philippe-pel együtt. Világhírét elsősorban női kollekciójának, így drágakövekkel gazdagon díszített ékszeróráinak és ékszereinek köszönheti. Külön érdekesség a céggel kapcsolatban, hogy mintegy húsz éve a manufaktúrájában készül a világ egyik leghíresebb filmes trófeája, a Cannes-i Fesztivál Arany Pálma-díja.

Olvassa el a teljes cikket magazinunkban!

Keresse az 1773 ingyenes magazint boltjainkban vagy olvassa el online ide kattintva!