Jótékonysági aukció!

2017. 05. 03.

Licitáljon a felkínált festményre a 70. Művészeti aukción, hiszen így nem csak egy szép alkotással, hanem a segítség örömével is gazdagabb lehet. A BÁV, lemondva jutalékáról, a teljes összeggel a Pető Intézet tehetséggondozási programját támogatja.

Az alkotás örömforrás, mely lehetőség arra is, hogy az ember önmagát aktív cselekvőként és hatni képes személyként élje meg.
Az egészséges gyermekek önállóan ismerkednek a világgal, kezükbe veszik és megtapasztalják a tárgyakat, anyagokat, mindent, ami érdekli őket. Ez a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekeknél arra korlátozódik, amit a kezükbe adunk. Érdeklődése, kíváncsisága minden gyermeknek egyforma. Lehetőségei különbözőek.
A Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának tanulói mozgássérült és tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekek.
Mozgássérülteknél az alkotó tevékenységhez sok esetben egyéni megoldásmódok, speciális eszközök és módszerek alkalmazására van szükség. A gyerekek manuális képességei – a sérülésből adódóan – eltérnek az átlagtól. A művészet nyelve mégis hatással van fejlődésükre, az alkotások a környezetre.
A Pető András Főiskola általános iskolájában rajzszakkör, tehetséggondozó program és integrált művészeti tábor is segíti az alkotás örömének megélését. Minden évben megrendezésre kerül a nyári alkotótábor is, ahol együtt festenek, írnak mesét egészséges és fogyatékkel élő gyerekek, megismerve, rácsodálkozva a másikra, segítve egymást.

Eredmények, sikerek, együtt megélt élmények csalnak mosolyokat a gyerekek mindennapjaiba. Ezen motivációs bázis kiaknázásán keresztül, belső tartalékokat mozgósítanak az eredményesség újraélése céljából, ily módon saját fejlődősüknek aktív irányítójává válva.

Az alkotó folyamat híd önmagunkhoz, híd a másik emberhez és híd, amin elindulva lépéseket tehetünk saját fejlődésünk, kibontakozásunk érdekében. A művészet varázslat. Átmeneti terében nincs lehetetlen, nincs határ, csak harmónia, szépség, biztonság ahol egyediséget él át a gyermek, nem másságot!

Rajzversenyeken elért eredmények és kiállítások sora körvonalazza munkánkat.

Test- lélek –szellem egységében, teljességében kell fejleszteni a gyermeket!

- mondta Pető professzor. Erre törekszünk a művészet eszközének alkalmazásával, tehetséggondozással, művészeti neveléssel. Varázslattal fűszerezve, teljessé téve tanulóink napjait.

A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.” /Pablo Picasso/

Köszönjük a támogatást!

Vadász Zsuzsanna
művészetterapeuta, konduktor
Pető András Főiskola

A BÁV Zrt. által felajánlott festmény:
Fényes Adolf (Kecskemét, 1867 – Budapest, 1945)
Mesetáj alakokkal
Olaj, vászon, 28 × 39 cm
Jelezve jobbra lent: Fényes A.
Kikiáltási ára: 180 000 Ft | € 600
Árverés: 2017. május 17. 17.00

További információk az aktuális aukciók oldalon!