Jótékonysági árverés a 71. Művészeti aukción!

2017. 11. 06.

Támogassa licitjével a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány tehetséggondozási programját!

Licitáljon a felkínált grafikai alkotásra,hiszen így nem csak Hincz Gyula művével,hanem a segítség örömével is gazdagabb lehet! A BÁV, lemondva jutalékáról, a teljes összeggel a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány  tehetséggondozási programját támogatja.

Az aukcióra kerülő alkotás:
Hincz Gyula (Budapest, 1904 – Budapest, 1987)
A tehetség allegóriája
Vegyes technika, papír
600 × 430 mm
Jelezve balra lent:
Hincz
120 000 Ft | € 400

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

A Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjjal kitüntetett Messzehangzó Tehetségek Alapítvány független, önfenntartó, alulról jövő kezdeményezésként 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy a szociokulturálisan hátrányos helyzetű, korosztályukból kiemelkedő képességű gyermekeket olyan tudáshoz juttassa, amelyet más körülmények között nem, vagy nehezen tudnának megszerezni és a rászorultság okán teljesen ingyenesen, tematikus tehetséggondozó programban részesítse.

Az iskolán kívüli program elsődleges célja, hogy a mindennapi élet nehézségeivel megküzdő gyermekek felfedezzék, felismerjék a bennük rejlő képességet, lehetőségük legyen és merjék bátran kipróbálni magukat és a megszerzett tudásukat használják a kreativitásuk megjelenítésére.
A több elismeréssel is díjazott, pszichológus szakemberek bevonásával kialakított tehetséggondozó program három fő területre helyezi a hangsúlyt - a művészetekre, a természettudományokra és az informatikára.
A tehetségfejlesztés során kiemelt szerepet kap az egyéniség és ezért célzottan önismereti, személyiségfejlesztő tematikájú programokat is kínálunk.
Nyári tábor, évközi tematikus műhelyek és nagyszabású jótékonysági esemény, valamint ösztöndíjprogram jelentik a programok megvalósítását. A modern tehetséggondozás eszközeivel nem csak a kimagasló teljesítményre hanem a személyiségvonásokra is figyelve választottuk ki az eltelt évek alatt azt az 53 korosztályukból kiemelkedő tehetséges gyermeket, akiknek ösztöndíjprogramunk segítségével anyagi hátteret biztosítottunk tehetségfejlesztésükhöz.

  Az Alapítvány évről-évre keresi az együttműködést a tudományos világ, a civil és a piaci szféra magán és céges szereplőivel.  A programok szakmai és művészeti hátterét, a különböző tudományterületek meghívott kutatói és elismert művészek interaktív előadásokkal színesítik.

A tehetség sokszínűségére irányították a nagyközönség figyelmét az elmúlt években az Alapítvány szervezésében megvalósult ismeretterjesztő programok a Mégis FOROG a Föld- Budapesten az első magyar Foucault- inga, a Tegyük FEL!- jótékonysági Guinness rekord kísérlet és a Csodálatos KOCKAzatok – A legnagyobb magyar Rubik-kocka kétoldalú mozaikkép. A nagyszabású ismeretterjesztő programokkal összekötött, a fizika, a matematika, a közgazdaságtan tudományát és az építészet művészetét népszerűsítő workshopok 1100 diák részvételével, nagy sikerrel zajlottak le.
Az Alapítvány eddigi tehetséggondozó tevékenységével 18 táborban 610 gyermek táboroztatását, közel 1100 gyermek évközbeni tematikus programban való részvételét, és 53 kiemelkedő képességű gyermek ösztöndíjprogramban való részvételét támogatta.