Húszszoros áron elkelt ékszerritkaságok

2016. 05. 20.

Kiemelt érdeklődés mellett zajlott a BÁV tavaszi aukciójának első napja, köszönhetően a szakértők által összeállított, befektetési és gyűjtői szempontból egyaránt kiemelkedő kollekciónak.

Legjobb leütéseink - ékszernap 68. Művészeti aukcióMegerősödött a külföldi befektetők érdeklődése és jelentősen megnőtt a telefonos licitek aránya. A szinte maradéktalanul elkelt ékszerkínálat tételei nem ritkán ötszörös, a ritkaságnak számító gyűjtői darabok akár húszszoros áron keltek el. A legnagyobb sikere a nagy karátszámú brill ékszereknek volt, egy briliánssal ékített fülbevalót 3,2 millió forinton, egy 2,6 karátos brillel díszített szoliter gyűrűt 3 millió forinton ütöttek le. Nagyon jól szerepeltek az art deco és a történeti ékszerritkaságok, de az 1,4 millió forintért elkelt Fope garnitúra, vagy a Chopard, Cartier, Bulgari, Tiffany ékszerek iránti heves licitharcok is jelezték a modern darabok iránti kereslet élénkülését. Az aukció sztárdarabja egy modern karék volt, amelyet összesen 18,5 karátnyi briliáns ékített, és amelyért közel 5 millió forintot fizetett a nyertes licitáló.

Az ezüst műtárgyak számos művészettörténeti ritkaságot vonultattak fel. A nemzetközi – orosz, német, ukrán és kínai – befektetők személyesen és telefonon is komoly harcot folytattak egy-egy darabért. Ennek köszönhetően az ezüst kollekció szinte teljesen gazdára talált.

Az aukció talán legnagyobb győztese mégis az Őrzők Alapítvány. A három jótékony célra felajánlott ékszerre licitálók - a BÁV hozzájárulásával együtt - összesen 2,3 millió forinttal támogatták a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyuló daganos és leukémiás gyerekeket.

Az aukció második napján pénteken a festmények és a műtárgyak kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központ Színháztermében. Tovább az aukciós oldalra!