Grafikai aukcióval indult az árverési szezon

2017. 02. 22.

A festményekhez viszonyítva még mindig nagyon kedvező árú grafikák közül az aukció kedvencei Kondor Béla alkotásai voltak. Ezek között nem volt ritka a négy-, ötszörös áremelkedés sem.

11. Grafikai aukció legjobb leütésAz űrben című krétarajza 492.000 Ft-ért, a Megváltás című akvarellje pedig 565.800 Ft-ért került új tulajdonosához. Külön érdekesség, hogy a tételek az Aukciósház épületéből érkeztek, hiszen a művész itt élt és dolgozott.
Az aukció egyik legkvalitásosabb tétele, Nagy István: Csiki hegyek házakkal című, védett pasztel alkotása volt, amit végül 442.800 Ft-ért ütöttek le.

Maradéktalanul elkeltek Hincz Gyula egyedi rajzai is. A mester, egy eddig kevésbé ismert kapcsolatának intim részleteit bemutató grafikai gyűjteményt szakértőink dolgozták fel. A kiemelkedő kvalitású anyagból júliusban akt-kiállítást is szervezünk.

A közelmúltban elhunyt Gross Arnold jellegzetes rézkarcait, a már megszokott, hosszas licitharcokat követően ütötték le. Az aukció legnagyobb áremelkedését Soproni Horváth József: Beszélgetők című akvarellje érte el, ami több mint tízszeres áron, 442.800 Ft-ért kelt el. A legtöbben Szász Endre: Álomhajó című vegyes technikával készült porcelánképére licitáltak, ami végül 270.600 Ft-ért talált új otthonra.

Márciusban a Tavaszi kamaraaukción ékszerekkel, műtárgyakkal és festményekkel folytatódik az aukciós szezon a BÁV-nál.

Tovább az aktuális aukciók oldalra!