Fiatal tehetség a jubileumi aukción!

2017. 04. 27.

A BÁV minden művészeti aukciója alkalmával lehetőséget ad egy fiatal, tehetséges művésznek a bemutatkozásra.

Visy DóriEzzel a kezdeményezéssel szeretnénk felhívni a figyelmet a kortárs művészet, a tehetséggondozás és a művészeti nevelés fontosságára, hiszen a jövő aukciós tételei most készülnek!

Jöjjön el, és ismerje meg Visy Dóri, ékszertervezőt a BÁV 70. Művészeti aukciójának kiállításán!

Visy Dóri a mai magyar ötvösművészet talán legizgalmasabb egyénisége. Nyugtalan, kísérletező személyiség, dorivisy márkanéven évről évre új kollekcióval rukkol elő, amelyek azonban egytől-egyig felvillantják a csak rá jellemző stílusjegyeket. Egyediség, luxus, bravúros anyaghasználat – mindez még rendre egy-egy meglepő ötlettel megfejelve.
A budapesti Pénzverőben és a híres firenzei ötvös iskolában, az Alchimiában eltöltött évek nem csak a több ezer éves aranyműves hagyományokon és a legfrissebb innovációkon alapuló mesterségbeli tudást, hanem a képzelet szabadságát is megadták Visy Dóri számára.

Ezüst, természetes kövek, vagy éppen tizennégy karátos rozé arany, fekete és fehér gyémánt, gyöngy: a dorivisy ékszerek alapanyagai drágák, mert időtállóak. Az ötvösművészet több száz, sőt több ezer éves alkotásai bizonyítják, a nemesfémek tartósak, a gyémánt és a gyöngy örökké csillogó marad.

Minden ékszer tehát egyedi példány, kapcsolódik viselőjéhez, történeteket hordoz, amelyek az évek múltával, akár generációkon átívelő módon gazdagodva, az idő új rétegeit adják ezekhez a fizikai valóságukban örökéletű, szépségüket megőrző tárgyakhoz.

Visy Dóri 2011-ben elnyerte az Év Ékszere pályázaton az év pályakezdőjének ítélt díjat. Azóta is rendre jelen vannak munkái ékszer kiállításokon, galériákban és a virtuális térben, azaz internetes közösségi oldalakon, portálokon és a blogszférában egyaránt.

Tovább az aktuális aukció oldalra!