Alain Delon kedvenc órája volt az óraaukció sztárja

2018. 10. 31.

Teltház mellett zajlott a BÁV 2. Óraaukciója tegnap a MOM Kulturális Központban. A legmagasabb eladási áron, 4,2 millió forintért, Alain Delon kedvenc órája, egy Audemars Piguet Royal Oak férfi karóra kelt el.

Az egyik leghíresebb svájci óragyártó cég, a Jaquet Droz két modelljét is 2,4 millió forintért vásárolták meg. A női órák szintén népszerűek voltak, egy Roger Dubuis karóra 2 millió forintot ért.  Az árverés legnagyobb licitharca a Jaeger-LeCoultre legendás örökmozgó Atmos asztali órájáért folyt, amely hatszoros áron, 1,92 millió forintért talált vevőre.

A BÁV 2. Óraaukcióját óriási érdeklődés övezte, így az aukciós kiállítást is rekordszámú látogató kereste fel az elmúlt tíz napban. A minőségi órák iránti folyamatosan növekvő kereslet az árverésen is szemmel látható volt, hiszen a terem zsúfolásig megtelt, sokan állva licitáltak. A legnépszerűbbek a 300-600 ezer forintos, középkategóriás órák voltak, amelyek között a legismertebb márkák, pl. a Jaeger-LeCoultre, az Omega, az IWC, a Breitling és a Tag Heuer értékálló modelljeit is meg lehetett vásárolni, igen kedvező áron. A legnagyobb licitharcot ebben a szegmensben egy Porsche Design férfi karóra váltotta ki, amely háromszoros áron, 480 ezer forintért kelt el.

Az óraeladások piacát magasan a férfiórák vezetik, ennek ellenére – talán a karácsony közeledte miatt – rendkívül népszerűek voltak a női karórák is az árverésen. Elsősorban az igényes divatórák, mint pl. a Cartier, a Louis Vuitton vagy a Chopard, váltottak ki jelentős érdeklődést, ezek modelljei több mint kétszeres áron keltek el. A legmagasabb leütést – 2 millió forintos árat – egy Roger Dubuis Excalibur női karóra érte el

ÓrákAz árverés legdrágább tétele egy Audemars Piguet férfi luxuskaróra volt, amely 4,2 millió forintért kelt el. A modell több sztár, köztük Alain Delon kedvence is, számos filmjében viselte saját Royal Oak óráját. Ezt követte két Jaquet Droz modell, amelyek mindegyikét 2,4 millió forintért vásárolták meg, míg a hollywoodi akciósztárok által olyannyira kedvelt Panerai Radiomir 1940 1,56 millió forintot ért. Az IWC, Breitling és a Rolex luxusórái szintén egymillió forint feletti áron találtak vevőre. A befektetési órák kategóriájába tartozó modellek azért népszerűek világszerte, mert jelentős értéknövekedést is elérhetnek. Jól mutatja ezt az Omega is, amely modelljei ezen az árverésen is jelentős áremelkedést értek el.

Az est meglepetését az aukció egyetlen asztali órája okozta. A minden óragyűjtő álmának számító Jaeger-LeCoultre Atmos óra igazi mérnöki csúcsteljesítmény, a benne található tartályban lévő klóretánnak köszönhetően ugyanis a hőmérséklet 1 Celsius-fok változásának hatására 48 órányi járástartalékot képez, így emberi beavatkozás nélkül is önjáró és örökmozgó. A több mint 2 hónapig készült mestermű élénk licitharc után hatszoros áron, 1,92 millió forintért kelt el. További információk és az óraaukció katalógusa ide kattintva érhető el!

A BÁV szombaton nyitja meg 73. Művészeti aukciójának kiállítását, amelynek ékszerekeire, festményeire  és műtárgyaira  november 13-án és 14-én lehet majd licitálni a MOM Kulturális Központban. További információ a www.bav.hu/aukcio oldalon található.