A múzsa csókja

2017. 05. 16.

„Boldog az, akit a Múzsák szeretnek" -állítja Hésziodosz. Ennek jártunk utána május 8-án, a Világ legszebb kávéházában! A BÁV 70., ünnepi aukciója előtt az alkotás és maguk a művészek kerültek középpontba - ihlet adó múzsáik, társaik - tükrében.

A múzsa csókja - galériaVendégeink voltak:
Fehér László festőművész és felesége, Geisler Edit
Nyáry Krisztián irodalomtörténész, író
Pápai Erika színművész
Szekeres Adrien énekesnő
Tűzkő Péter, a BÁV kereskedelmi üzletág vezetője.

Háziasszony: Juhász Anna

FEHÉR LÁSZLÓ - a festőművész számos munkáján találkozhatunk családjával, több portrén feleségével, aki hű társa, támasza, kritikusa és segítője munkásságának, életének.
GEISLER EDIT - 2011-ben kapta meg a Krisztina díjat, a "Múzsa" díjat, mely támogató feleségeket illeti, ő volt az első díjazott.

NYÁRY KRISZTIÁN -' Így szerettek ők' mára kevés magyar olvasó számára ismeretlen ez a cím. Nyáry Krisztián nagy íróink, költőink szerelmi életét megörökítő kötetei töretlen sikernek örvendenek. 2016 végén jelent meg a Festői szerelmek című kötete - ezúttal a képzőművészeté a főszerep: hogyan éltek híres festőink, kiket látunk a vásznaikon, s kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak a magyar művészetre? Mennyi féle szerelem létezik? Hogyan állít annak emléket egy festő? Megörökíti-e egyáltalán? Még pontosabban tehát: Hogy szerettek ők?

TŰZKŐ PÉTER - a tapasztalt szakember a műtárgyak, gyűjtemények kapcsán mesélt arról, hogy kik rejtőznek az alkotások mögött, kik azok a múzsák, akik maguk is sokat tettek egy-egy művész elismertségéért.

Tovább az eseményeinkre!
Tovább a 70. Művészeti aukciónkhoz!