Hallgatói ajánlások

"Élmény volt a BÁV becsüs Akadémiára járni. Valamennyi szakot elvégeztem.  A tanfolyamokon  lehetőségünk volt hétről hétre kézbe venni az aukciósházba beérkező műalkotásokat, több alkalommal vettünk részt múzeumi tanórákon és a  gyárlátogatások alkalmával megismerhettük a műtárgyak meghatározásához szükséges technológiai folyamatokat.
A BÁV Akadémia megtanított eligazodni a műtárgyak világában, különbséget tenni korszakok, alkotók, technikák között. Felismerni a szépet, az értéket - az értékállót, különbséget tenni hamis és igaz között.
2010-ben végeztem el a műtárgybecsüs képzést, ami annyira megtetszett, hogy tudtam ebből hivatás lesz, így beiratkoztam az ékszerbecsüs majd a festménybecsüs tanfolyamokra is. Mai napig visszatérnek a jó hangulatú órák emlékei, és a gyakorlati oktatók mérhetetlen tapasztalata melynek segítségével beavattak minket a becsüs szakma rejtelmeibe. A BÁV Akadémia becsüstanfolyama után ékszer és műtárgybecsüs lettem a cégnél.
Visszatekintve az elmúlt 3 évre minden, amit a tanfolyamok elvégzésébe fektettem nálam már megtérült
."

M. Csilla

Nagyon tetszett a tanfolyam, mert pontosan célzott, szakmához szükséges információt ad, hatékony. Nagyon sok műtárgyat vettünk kézbe.

K. Zoltán, műtárgyszakos hallgató

Nagyon elégedett vagyok, a képzés magas szinten zajlott. A művészettörténeti órákat a Nemzeti Galériában hallgattuk végig, festmények előtt. Sokat fejlődött a kvalitásérzékem.

N. Piroska, festménybecsüs hallgató

Szerintem a képzés erőssége a gyakorlati és az elméleti oktatók felkészültsége, a végtelenül sok szemléltető anyag bemutatása volt. Nagyon tetszett a METAL-Art cégnél tett műhelylátogatás.

G. Valéria, ékszerbecsüs hallgató

Nagyon jók voltak a tanárok! Szerettem a szakmai gyakorlatokat és imádtam a szőnyeg órákat. A Nagytététnyi Kastélymúzeum és a Kiscelli Múzeum kicsit messze volt de megérte kiutazni, mert a bútor órák nagyszerűek voltak.

T. Tamás, bútor-szőnyegszakos hallgató