Bútorok és bérházak – Stílustörténeti séta a BÁV Antikvitásban és környékén

időpont

2017. 09. 13. (Szerda) 17:30 - 18:45

helyszín

Szent István Antikvitás (1055 Budapest, Szent István krt. 3.)

Stílustörténeti sétánkon Görbe Márk művészettörténésszel és bútorbecsüssel azt vizsgáljuk hogy a 19. század végének stíluskavalkádja hogyan jelenik meg a kor bútorain és épülethomlokzatain. A neoreneszánsz, neobarokk, neorokokó és szecesszió formanyelvét kutatjuk és számos más ismeretre is szert teszünk az antik bútorokkal kapcsolatban. Ezek tanulmányozása után rövid sétára indulunk a Szent István körúton és a Falk Miksa utca környékén - elemezve és értelmezve a legérdekesebb homlokzatokat, hogy összevessük azokat a korábban látott bútorok stíluselemeivel.

A sétát vezeti: Görbe Márk, művészettörténész, bútorbecsüs
A séta időtartalma: kb. 75 perc
A séta kezdési időpontja: 2017. augusztus 29. 17.30
A séta találkozási helyszíne: BÁV Szent István Antikvitás üzlet (1055 Budapest, Szent István krt. 3.)

A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni a következő e-mail címen lehetséges:
akademia@bav.hu. A túljelentkezés miatt, egyszerre 1 emailcímről csak 1 fő regisztrációját fogadjuk el. A regisztráció csak akkor érvényes, ha arról emailes visszaigazolást kapott tőlünk. Kérjük, hogy regisztráció nélkül ne jöjjön a programra, mert nem fog tudni részt venni rajta.

A sétát angol nyelven is megtartjuk 16 órakor. Kérjük, ezt a sétát csak akkor válassza, ha nem magyar az anyanyelve, hogy lehetőséget adjunk a részvételre azoknak, akik a magyar vezetéseken nem tudnak részt venni.

Kérjük, nézze meg a többi eseményünket, mert a programot több időpontban is megrendezzük!