Műtárgyak Éjszakája a BÁV-nál

időpont

2017. 06. 10. (Szombat) 10:00 - 22:00

helyszín

Szent István Antikvitás és BÁV Apszisterem

Szent István Antikvitás

Bútorbecsüs óra

A mini bútorbecsüs órán gyakorlati úton ismerhetjük meg a különböző bútorokat, éppen úgy, ahogy a bútorbecsüs órán teszik a hallgatók. Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan határozhatsz meg egy-egy bútort, tudhatod meg, hogy mikor és hol készült, milyen a stílusa, milyen fát, furnért használtak fel hozzá, milyen illesztési vagy éppen díszítési technikákat alkalmaztak rajta, gyere el, és elemezd ki a boltban található darabokat Pauló Tamás, a BÁV Akadémia tanárának segítségével!

Kezdési időpontok: 16:00, 18:00, 20:00

Értékbecslés

3 szintes boltunkban szakértőink 10-22 óráig várjuk műtárgy, festmény, bútor, papír régiségek értékbecslésével. Hozza el magát a tárgyat vagy egy fotót az adott műtárgyról, és szakértőink meghatározzák, igény esetén pedig tájékoztatják az értékesítési lehetőségekről is.

Helyszín: BÁV Szent István Antikvitás, 1055 Budapest, Szent István krt. 3. (Falk Miksa utca és a Szent István krt. sarkán)

BÁV Apszisterem

Nyári kamaraaukció kiállítása

Kamaraaukcióinkon hagyományosan a kisebb értékű, de igényes műtárgyak, festmények, ékszerek kerülnek árverésre. Jöjjön el, és nézze meg a június 13-ai Nyári kamaraaukció kiállítását!

Időpont: 10.00-17.00

Élő MúzeumCafé beszélgetés

Mindenki gyűjt valamit, avagy kinek mi a műtárgy?

Festmény, szobor, porcelán, ékszer, szőnyeg, régi pénzek, képeslapok, plakátok, katonai kitüntetések, népi cserépedények, hímzett textilek, dugóhúzók, gyerekjátékok, filmes kellékek, híres emberek relikviái, de még egy amerikai színész kioperált veseköve is – ezek, és még ki tudja, mi minden más fordul meg alkalmanként árveréseken, vagy éppen kerül be egy-egy múzeum gyűjteményébe. Mi tehát „a műtárgy”, mi dolga van egy-egy annak ítélt darabbal művésznek, gyűjtőnek, kereskedőnek, múzeumnak? Az első Műtárgyak Éjszakáján tartandó Élő MúzeumCafé-beszélgetésünkön ilyen és más, ehhez a témakörhöz kapcsolódó kérdésekről faggatjuk meghívott vendégeinket.

A beszélgetés résztvevői:

  • Szabó Eszter Ágnes képzőművész,
  • Tomka Gábor régész, a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményi főigazgató-helyettese,
  • Bocskay Péter, BÁV Szent István Antikvitás.

A beszélgetést Martos Gábor, az Élő Múzeumcafé-beszélgetések szerkesztője vezeti.

Időpont: 18:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi u. 3., bejárat az Ékszerbolton keresztül)

További információk a Műtárgyak Éjszakája honlapon!