Hivatalos értékbecslés

Szolgáltatásunkat mindazoknak ajánljuk, akik a tulajdonukban levő műtárgyak értékéről és áráról szeretnének hiteles szakértői dokumentációval ellátott, friss piaci információt  kapni. Kérésére értékbecslést végzünk szakértő  becsüseink közreműködésével.

A BÁV által kiadott Hivatalos Értékbecslés széles körben elfogadott, hiteles szakértői dokumentum. A kiadott dokumentum tartalmazza:

  • a műtárgy szakszerű állapot leírását,
  • a műtárgy becsült forgalmi értékét,
  • valamint a műtárgy állapotát rögzítő fotódokumentációt.

A szolgáltatás valamennyi, általunk forgalmazott, műtárgytípusra (festmény, bútor, szőnyeg, üveg, porcelán, kisplasztika, szobor, ékszer, óra) kiterjed. A szakértőink a szemle során objektív vizsgálati módszerekkel vizsgálják a műtárgy korát, állapotát. A fizikai vizsgálat mellett szakembereink az adott műtárgy művészettörténeti, művelődéstörténeti jelentőségét is kutatják. Az érték meghatározásánál a műre vonatkozó hazai és nemzetközi műtárgypiaci trendek és értékek figyelembevételével alakítjuk ki a mű forgalmi értékére vonatkozó értékelést.
A szolgáltatás ára a műtárgy  becsült forgalmi értékének 6%-a, de legkevesebb 10 000 Forint. Kimagaslóan nagy értékű műtárgyak, gyűjtemények esetén egyedi árképzést alkalmazunk.

A szolgáltatásról bővebb információt kaphat az alábbi email címen: felvasarlas@bav.hu